Glad påsk !!

Körde grillningsdebut för året igår kväll! Finns det något godare än grillat kött??! :) även hunnit äta kalkon med mamma idag och varit på en trevlig påskmiddag hos farmor :)
Ätit för mycket som vanligt! Perfekt tajming att påsken ligger helgen innan min invägning ;p

Hoppas ni alla får en trevlig påsk !! 🐣


Tränings update !

Tänkte uppdatera er lite hur träningsfronten har sett ut de senaste dagarna!! I torsdags hade jag lagom värmt upp i gymmet och tänkte köra ett benpass. Så blev dock inte fallet! Istället blev det hinderbana för hela slanten!! En kille i klassen hade byggt om hela gympasalen, och eftersom det inte är varje dag man kör hinderbana kändes det dumt att tacka nej :p blev 3 och 2 minuters intervaller i banan, med styrkeövningar mellan varven !! :)

Igår fick det bli ett axel och bröstpass med Rebecca i lkpg :) och idag körde vi påskfys i dojon, dagen till ära ;) mycket intervaller !


Påskhelg !!

Packat väskan och beger mig mot Mjölby där jag ska fira påskhelgen :) ska bli så himla skönt att komma hem, träffa alla och ladda batterierna !! :)


Tenta fest!!

Skrev min alldeles första tenta igår och var faktiskt riktigt nervös innan. Själva tentan gick sådär, kändes tyvärr inte som jag pluggat på "rätt" grejer. Vi får se hur det går, nu är den skriven iallafall :)

På kvällen hade vår kära klass en tentafest! Vi har bestämt att varje basgrupp ska hålla i en fest/aktivitet under terminen och detta var den första! Väldigt spännande eftersom ingen visste var vi skulle och vad vi skulle göra :) vi startade några stycken hemma hos mig och käkade tacos (vinnande koncept) ;) drog till Sara och träffade resten av klassen! Där blev det massa lekar och annat skoj. Avslutade med ett kareokeställe på openplan! Tror jag kommer vara lagom hes idag :p men det var grymt kul, trots min något begränsade sångkapacitet ;)
Puss !


Ryggpass

Lagom avslutat ett ryggpass på gymmet! Blev marklyft, Kettlebellssvingar, chins (med hjälpmedel), rodd och mage :) körde även lite springintervaller på löpbandet ! Kändes bra :) skönt att få gå in i sin träningsbubbla och bara kötta på för en stund :)
På kvällens schema står dusch, mat och en sista genomgång av den kära juridiken inför morgondagen! Känns verkligen inte som jag har stenkoll på den, men det får gå som det går. Det är ju trots allt första tentan jag ska skriva i mitt liv, förhoppningsvis har jag lite nybörjartur ;)
Puss !


Go girl !

Trött tjej på tåget hem från jobbet.. Har klarat första hindret det här veckan, en muntlig examinering! Fick svar direkt att jag klarade mig, grymt skönt!! :)

Måste säga att jag har världens grymmaste syster! Några veckor efter sin instruktörsutbildning får hon den här nomineringen!! Go girl, du rockar !! ;)


Mitsintervaller !

Mycket mitsintervaller på träningen idag! Att kunna jobba kontinuerligt, men i olika tempon. Långsammare - då man har tid att hämta andan/vila, lagom - då man har tryck i teknikerna men ej full hastighet, snabbt - då det ska vara 100% av det man kan leverera, snabbt och hårt! Bra sätt för att göra mitsjobbet lite roligare samtidigt som man får ut mer av det! :)

Var en sväng på stan förut! Hittade några jättemysiga vintagebutiker som jag garanterat ska besöka igen :) tyckte även denna butik hade jättefina inredningsprylar! :) kan varmt rekommendera ett besök !
Puss


Avslappnade axlar !

Blev mits och säckträning igår kväll! Fokus för min del blev att slappna av i axlarna och få kraft i slagen genom acceleration! Blir lätt att jag kommer upp högt med axlarna och "tar i" när jag slår, vilket gör att slagen blir långsammare och att jag drar på mig mjölksyra.. Funkar bra så länge jag kommer ihåg att tänka på det ;)

Är egentligen ledig idag men är påväg till skolan för att plugga till juridiktentan med tillsammans med några av mina smarta klasskamrater ;) man borde ju bli smart om man umgås med smarta personer?!! ;)
Körde min drygt 3 km långa morgonjogg i morse och slog nytt rekord!! :) det går tungt och långsamt, men vad fan, rekord är fortfarande rekord!! Även bunkrat upp lite mat för veckan och fått på mig vårjeansen! Känns bra :)


"Sparringrast"

Min "pluggsöndag" har varit jäkligt seg och trökig!! Gör ett avbrott genom att dra in till stan och köra ett sparringpass :) skööönntt att få rensa huvudet en stund !


My new bff!

Tillbringat kvällen med min nya bff! Vi har dock stora kommunikationsproblem ;p tror inte vi kommer lösa dom ikväll så vi får ta en diskussion imorgon igen, längtar redan!! ;)


Shokai cup!!

Spenderat dagen i dojon där jag hjälpt till att coacha på shokai cup! Mjölby hade 4 fighters i form av Adam, Linus, Bibbi och Towe! Adam och Linus gjorde bra matcher och vann flera av dem på poäng :) de möttes till slut i finalen där Adam stod som vinnare efter 2 wasari på ett par starka lowkicks :)
Bibbi och Towe tävlade för första gången och var båda ganska nervösa. Trots detta visade de en grym fighting spirit och gjorde fina slutspurter i sina matcher :)

Resultatet blev
Adam - guld + pris för bästa teknik i -80
Linus - silver -80
Bibbi - brons -65
Towe - silver +65
Stort grattis till jättefina insatser!! :)

Även Stockholm presterade bra och hade flera fighters på pallen :) jättekul! :)


Gladiatorerna !

Precis kollat finalen i gladiatorerna! Blir så grymt taggad att jag nästan sitter och hoppar i soffan!! :) bra "motivations tittande" såhär på fredagskvällen !


"Vårpiff"

Lagom avslutat kvällens sparringpass! Kändes bra idag :) försökte jobba mer explosivt (kombinationer) och inte bara mata på i samma tempo. Försökte också se till att styra matchen mer, inte bara hänga på i den andra personens avstånd och tempo.
Körde även idag några ronden "tajming mits" med Stefan efter passet! Bra att träna på reaktion, explosion, avstånd och nya kombinationer :) kul är det också!!

När allt är lite grått, kallt och tråkigt tycker jag absolut att man ska piffa upp sig med lite färg! Själv kör jag på ett nytt nagellack i en "ny rosa ton" ;) kul att tom fossingarna kan bli lite vårfina!! :) sparka snabbare tror jag dom gör också! ;)
Prova !!


Fokus

Mycket på gång just nu! Har flera stora arbeten i skolan, bl.a. En examinerande muntlig presentation och en tenta i juridik! Puuhh! Dessutom är det bara drygt 2 veckor kvar till world cup!!

Svårt att hålla fokus på flera saker samtidigt. Jag vill gärna satsa 100% på det jag gör, men ibland är det inte möjligt. Antingen får man prioritera bort någonting eller så får man försöka hålla "lagom fokus" på allt, vilket jag försöker göra just nu. Vi får väl se hur det går! I will do my best!! :)
Puss !


Bokat och klart!!

Påväg hem efter ett jobbigt pass i dojon! Körde ca 1 timma mitsar och avslutade med sparring där hälften av oss hade västar, vilket gjorde att man kunde jobba på fullt mot kroppen. Jag kände mig helt slut vid det här laget så det blev tyvärr inte mycket tryck bakom teknikerna ändå.. Mitsjobbet kändes bra till en början, men jag tog slut ganska fort. Fick även mjölksyra i benen fort, troligtvis eftersom jag körde lite knäböj i gymmet på rasten tidigare idag ;p

Bokat biljetterna till uk nu! Känns kul, spännande och tungt på samma gång!! Stor utmaning, men det ska samtidigt bli grymt kul att komma iväg :)


Stockholm by night!

Var inne i stan igår kväll och käkade middag tillsammans med Sanne!! :) mycket trevligt! Måste faktiskt säga att Stockholm är en ganska fin stad, trots jämförelsen med mjölbys alla sevärdheter ;)


Sponsored by nokas värdehantering!! :)

Har en ny sponsor i form av nokas värdehantering! Nokas är ett skandinaviskt företag som arbetar med larm, säkerhet och värdehantering. Stort tack till er för att ni stöttar mig i min elitsatsning!! :)


Morgon pw!! :)


After school!

Simningen gick över förväntan :) hade rätt bra marginal till maxtiden, så det kändes väldigt skönt! Drog till valiano med klassen efteråt och körde lite "after school"! Trevlig, trevligt!! :) måste säga att jag har en grymt bra klass ! Fina är dom <3

Längtar sjukt mycket till sommaren nu!! Vill ha värme!


Fredagsmorgon! :)

Riktigt härlig fredagsmorgon! Tog en morgonjogg på drygt 3 km, kändes faktiskt rätt skönt idag :) tror det berodde på att jag käkat bra och att det vad fint väder :)
När jag kom hem körde jag lite ben i form av hopp, utfall, knäböj med Kettlebells mm!

Har varit sugen på flygande Jacob i flera dagar nu så jag lagade det till lunch!! Så sjukt gott :) påväg in till kronobergsbadet där jag ska simma med skolan (inför simtestet)!

Skaffa er en superbra fredag!! :)


Stay strong!!

Har varit en riktigt bra träningsdag idag!! :) körde ett gött gympass i skolan, startade med intervaller på löpbandet, ca 12 min, därefter axlar och bröst! Bra pump och riktigt svettigt :)

Har även kört ett sparringpass nu under kvällen! Ganska mycket mits, fokus på stopptekniker och uppföljning av dom, samt kort avstånd. Kändes som att fightingen fungerade bra, försökte jobba mycket på vänstersidan :) avslutade med några extra ronder på småmitsar tillsammans med Stefan!! Påväg hem helt död, men jäklans nöjd :) härligt !


Träningsplanering !!

Ni får en titt på hur mitt träningsupplägg ser ut just nu. Eftersom det ibland är lite svårt att få ihop träningen med plugget blir det en del ändringar här och där. Men detta är ungefär vad jag hinner jobba med på 1 vecka!!

Brukar lägga upp min planering med att skriva mina mål, inte bara att jag vill bli stark, få bra kondition och vinna matchen, utan gärna mer konkreta mål. Eftersom jag inte har särskilt många veckor till England så får målen vara lite "lagom"! Måste ju vara någorlunda verklighetstrogna.
Del nummer 2 brukar bestå i hur jag ska uppnå målen, lägga upp veckoschema, specifika övningar och kanske även tankemönster mm (ex i fightingen).
Del nummer 3 kan vara tidsperiod och eventuellt periodisering av träningen. Datum för det stora målet (tävling) och om det finns delmål (tävlingar, tester av olika slag).

Denna är väldigt "flummig" och inte så exakt som jag kanske haft förut, men tanken är att jag inte ska bli för låst vid schemat och övningarna som finns. Hinner jag köra ett extra sparringpass är det kanon! Behöver jag plocka bort något en vecka för att kroppen känns seg är det också fine. Prova nya övningar och kanske ta bort några gamla, kanon! Har helt enkelt tänkt att jag ska "våga gå utanför ramen" lite grann, även om det inte är så stora steg.
Har du inte redan ett mål med din träning och någon typ av planering för hur du ska nå dessa tycker jag absolut att du ska göra en!! Man får en helt annan motivation till att köra hårdare och det ger bättre resultat!

Go hard!! :)


Slutkörd!

Kört ett ryggpass på gymmet så nu är jag helt muskeldöd! Är nog förresten även hjärndöd efter dagens fokus på all juridik! Kan ju bli en intressant eftermiddag det här ;)
Puss !


Känner mig ungefär såhär ;)

Riktigt tungt att gå upp idag!! Och när jag väl varit duktig och gått upp lite extra tidigt, är på busshållsplatsen sådär 3 min innan avsatt tid (6.45) så får jag lagom se baken på bussen! Väntar väl 15 min i det supervarma vädret på nästa helt enkelt! Bara älskar dessa buss-morgnar!! ;)


Flopp!

Lagom trött just nu! Varit på jobbet och kört 2 pass, det gick bra och var jäklans kul, men gud vad jag längtar till min säng just nu! :p

Multitestet gick sådär.. Är faktiskt lite besviken. Trodde jag skulle vara bättre på detta! Det var 5 olika övningar. Lyckades man fixa maxkravet fick man 100 poäng, gjorde man inte det fick man helt enkelt mindre poäng. Mitt mål var såklart att fixa en stabil 500 poängsare ;) lyckades tyvärr inte med det! Fixade push-ups och sit-ups, spänshoppet fick jag inte till alls och de statiska övningarna missade jag med 3 respektive 5 sek eftersom jag helt enkelt bara dog!! Testad dock en av dessa för ca 2 veckor sedan och klarade den, så det var extra surt att jag inte gjorde det idag.. Jaja, man kan inte vara på topp alla dagar ;p skärpning till nästa gång, framförallt på hoppen!!!


Börjar bli hel! :)

Körde ett sparringpass för sensei Nina igår kväll. Bra fokus och dessutom kändes kroppen mycket mer hel än förra veckan :) skönt!! Blir så mycket roligare att sparras då. Försökte jobba med att ha en plan under matcherna. Blir väldigt lätt att man bara jobbar på utan något direkt mål på träning. Fungerade sådär, bra vissa matcher och mindre bra ibland. Jag låste verkligen påminna mig själv, vara fokuserad och aktiv för att inte glömma det här med gameplan! Jobba vidare på det :)

Är påväg till skolan nu! Har en föreläsning på förmiddagen och i eftermiddag har vi multitest!! (Samma som försvaret) wish me good luck!! ;)

Vill lära mig att göra dessa flätor! Hur svårt kan det va?! :p


Bunkrat upp!

Har "hemmaplugg tid" idag, vilket resulterat i att allt annat plötsligt blir väldigt roligt och viktigt :p har iallafall passat på att bunkra upp lite käk till veckan ;) fisk, broccoli, bön och vitkålssallad med sås!! Gott! :) har även provat att baka, gick sådär.. Gjorde några fina bollar av mixade russin, fiberhavregryn, vatten och protein! Blev faktiskt rätt goda, men jag är nog ändå mer för matlagning än bakning!

Intagit stolsläge ute i solen och ska försöka läsa lite nu!
Ha det gott !


Tack för den!! :p

Berättade för min kära "sambo" igår att jag behöver gå ner några kilo till tävlingen i England. Sedan dess har han hunnit bjuda mig på Marabou, han käkade pizza igår kväll och när jag kom hem från morgonjoggen och skulle käka frukost i morse möts jag av detta??! Skulle nog aldrig nämnt det här med vikten :p


Proteinplättar!!

Utbildningen gick bra! Var riktigt kul :) hade en vilodag från träningen igår så kroppen kändes pigg, fräsch och full med energi idag!! :)
Multitraining är ett pass som vi kör på Medley Vilundabadet och på ett par anläggningar runtom i Sverige. Kort och gott är det ett intervallpass, lite liknande tabata. Man jobbar med övningar som både innehåller kroppsvikt och även med stång och viktplatta. Man jobbar i 3 olika block där varje block innehåller 3 övningar. Man kör dessa övningar (3x3) 1 min, 50 sek, 40 sek utan vila. Efter det 1 min pulshöjning och vidare till nästa 3-rond. Detta är ett 45 min pass där man verkligen kan få ut maximalt om man känner för det! Kom och prova!! :)

Gjorde världens godaste proteinplättar när jag kom hem! Fick tips och recept av Rebecca och bestämde mig för att prova. Sjukt gott, bra mättnadskänsla och det bästa av allt, mycket protein!! Jag gjorde såhär till 2 plättar/pannkakor:
Plättar
Mosa 1 banan och blanda ihop med 2-3 ägg. Stek på medelhög värme 2-3 min.
Proteinkräm
Blanda protein (förslagsvis choklad) med 1 msk turkiskt yoghurt och 1 msk vatten
Jag körde hallonsylt till, men funkar ju avskalas med att värma lite frysta bär, mixa jordgubbar eller liknande!

Mitt protein smakar skit i vanliga fall men blev som nutella när jag blandade det såhär!! Lätt värt att prova :) perfekt som lunch, efterrätt eller om man är sötsugen (bättre än en chokladkaka) ;)
Prova!!


At the train station !

Står på Karlbergs tågstation och passar på att njuta av solen :) ska in till jobbet för att gå en utbildning i multi!!! Kul :)


Work work!

Påväg mot jobbet! Börjar inte förrän 10, men när det tar sisådär 1,20 h att ta sig dit får man ju starta i tid! Inte alls sugen på att ha en bil ;p

Blå himmel och strålande sol på väderkartan idag :) dock är det ju fortfarande iskallt! När blir det vår i det här landet??! Ge mig värme!!


Att chocka kroppen?!

Precis avslutat ett pass på gymmet! Körde ben idag, mina vanliga knäböj i smithmaskinen (kortare tyngre och lätta vikter där jag jobbar djupa knäböj med hopp), lårcurl och benspark (framsida, baksida) med dubbelreps och dropset. La även in lite övningar som inte tillhör min "vanliga rutin", frivändningar för att få upp ordentlig puls, utfall med stång och tåhävningar med stång (pump i vaderna).
Jag har väldigt lätt att fastna i samma gamla övningar. Jag hatar långa pauser på gymmet, utan vill helst bara gå dit och kötta. Detta gör att jag inte direkt går och provar lite random övningar och hittar nya saker utan jag håller mig strikt till det som finns i min planering för dagen. Kan vara bra på ett sätt, men jag tänkte försöka lägga in lite mer övningar jag inte kör så ofta för att "chocka" kroppen och därmed utvecklas mer!

Fick ett mms av Fredric som för tillfället är i Sälen med jobbet! Inte alls avundsjuk ;p
Puss på er !


Love my breakfast!!

Var och tränade i Uppsala igår kväll :) körde först ca 1 timmes mitsronder med Oscar och sedan 1 timmes lätt sparring som Simon höll :) var riktigt kul!!
Min fot och mitt lår känns fortfarande inte 100, vilket gör att det blir svårt att fokusera på rätt saker i sparringen ..

Är ledig från skolan idag, underbar!! :) haft sovmorgon och mysfrukost :) dessutom är det strålande sol ute och Johan har vårpiffat vardagsrummet :) vårkänslor !!


Volleybollturnering!

Bollar är livsfarliga, säger bara det! Hade volleybollturnering på skolan igår :) jag lyckades få 2 hårda bollar i huvudet inom loppet på 5 min, bör tilläggas att vi inte ens hade börjat spela då! Jisses!!

Måste dock säga att vi var sjukt duktiga trots att de andra lagen hade tränat betydligt mer än vad vi gjort! :p vi kom inte sist och det får nog räknas som en bedrift i sig ;) haha


Nytt träningsschema på g!

Startade dagen med en kort joggingtur på 3 km! Därefter skola och ryggpass på gymmet. Körde marklyft, även här sista setet med dubbelreps, dvs en extra vändning i botten på övningen. Kör bara detta en gång eftersom ryggen verkligen tar slut! Perfekt att avsluta med för att pressa ut det sista :)
Ska göra ett försök till ett nytt träningsschema under kvällen! Känner att jag behöver nya övningar, ny motivation och mätbara resultat! Ni får ta del av det när det blir klart :)

Emma hade med sina fina hundar till skolan idag! Dom älskar att pussas ;p


Uttagen till IFK world cup!!

Påväg in till dojon för ett sparringpass! Min fot + utsidan av underbenet är lite ömt och svullet eftersom jag lyckades sparka in i ett knä ett par gånger i lördags.. Tänkte stabilisera lite extra genom att linda och prova att köra ändå! Kanske får bli fokus på slag och knän idag helt enkelt ;)

Har fått ett besked om att jag är uttagen till IFK world cup!!!!! Tävlingen kommer vara i england och äger rum redan den 6-7 april! Lär bli riktigt tufft, men samtidigt en bra tävling inför kommande em! Trappa upp träningen en nivå till nu helt enkelt :) go go !!


Kyokushin Nordic Challenge!

 
Några bilder från gårdagen, lyckades tyvärr inte fånga så många bra.. Vill ni kolla resultat mm finns det här www.knc.keiko.se 
 
Själv har jag spenderat dagen med Fredric, 1 mils promenad, lunch och fika ute i solen :) Tänker fortsätta med att ha en myssöndag ;) Hoppas ni också har det bra!!
Puss !

Reflektioner från tävlingen !

Hade tänkt mig en sovmorgon, men vaknar sådär 7.10 och känner mig hur pigg som helst! :p varför är det alltid så??

Har kollat mina matcher från igår! Det bästa jag gör är att jag lyckas hitta en öm punkt i båda matcherna och fortsätter att jobba där. I första matchen hittar jag ett kort slag på högersidan av magen (vet att man bör satsa på vänster, men nu blev det inte så) :p i andra matchen hittar jag ett flertal bra lowkicks på samma ben där jag försöker fortsätta att nöta. Dock blir båda dessa ställen låsta efter en stund, dvs blockade. Resultatet av det blir att jag börjar göra någonting annat men glömmer att komma tillbaka till den ömma punkten. Så det område jag vill utveckla är att lära mig att skapa öppningar/luckor på dessa ställen för att sedan kunna få till ett avslut.
En annan sak som är kul att se när jag tittar på filmerna är att jag varierar och använder mig av fler tekniker än vad jag gjort tidigare (framförallt i sista matchen). Jag tycker även jag var mindre stressad och tog mig mer tid för varje teknik. Jag är absolut inte där jag vill vara än på dessa två punkter, men jag har iallafall börjat se en skillnad vilket visar på att jag är en liten bit påväg! Fortsätta att jobba på dessa delar helt enkelt!!

Över lag hade jag en bra känsla under tävlingsdagen igår. Tajmade in alla yttre faktorer bra (mat, sömn, uppvärmning) och kände mig taggad inför båda matcherna. Eftersom det inte blev så många ronder slapp man även den där känslan när man är helt slut uppe på mattan. Målet var att försöka njuta av tiden på mattan och jag tycker jag lyckades njuta ganska mycket av hela dagen! Underbart att få vara med och tävla igen!!! :) var alldeles för länge sen sist!

(Kommer upp fler bilder när jag hunnit ladda över dom)
Puss !


Natti !

Vill tacka alla för en bra arrangerad tävling och en grym dag! :) blir mer uppdatering imorgon eftersom jag är så jäklans trött just nu! Somnar med en bra känsla ikväll :)
God natt !!


Vi vann!!

Jaaaa!! Varit en grym dag! Vann båda mina matcher :) Johanna vann också sina matcher, vilket gjorde att vi vann landskampen mot Norge!!
Kan bara konstatera att jag saknat detta något enormt! Älskar kicken!! Shiit vad kul! :)


Go hard or go home !!

Idag är det dagen d!! Lämnar Norrköping och beger oss mot Gbg! Kör ett stopp i Mjölby för att hämta lite supporters ;)
Kroppen känns bra, och den bästa känslan av allt, jag är frisk!! Inte ens snorig! Fast jag inte haft de bästa träningsförutsättningarna är iallafall de faktorer som normalt brukar vara sämre riktigt bra idag!! Ska kämpa järnet för att detta ska gå hem!! :)
Go hard or go home !!


Laddar inför morgondagen!!

Inga viktklasser för vår del imorgon vilket gjort att jag käkat på riktigt ordentligt hela veckan (det vill säga ännu mer än vanligt) ;p laddar med lite extra vitaminer och energi efter middagen också!!

Hoppas vi ses i Gbg imorgon! :)
Puss !!


Mot Norrköping!

Börjar min resa från Stockholm nu! Stannar i Norrköping tills imorgon då jag och Fredric åker ner till Gbg och nordic challenge tillsammans!! :)

Magkänslan, mycket bra!! Solsken och supergod lunch kan dock vara bidragande orsaker till detta ;)


RSS 2.0