Hitta guldkornen

Ber om ursäkt för väldigt dålig uppdatering den här veckan.. Har verkligen slitit som en varg för att få ordning på våra hemtentor som ska vara inne på söndag + jobb + träning + vanlig skola, you name it ;p

Var lite halvdepp under eftermiddagen eftersom vapenlektionen gick åt skogen och det praktiska provet närmar sig med stormsteg! Nu är jag dock på betydligt bättre humör :) tänk vad lite sparring kan göra!! Jag och Johanna körde även några extra ronder med slagträning efter passet. Vi ska få starka slag!
Ta hand om er <3 puss !


Picknick

Idag var vi ute på en rundvandring vid skolan. Gick bl.a ner till vattnet och hade picknick, en aning blåsigt men väldigt mysigt :)

Nu har mamma åkt hem och jag har varit i dojon och tränat. Väldigt kul och jobbigt pass :) tycker dock det är så himla tråkigt att sparras när man hela tiden är rädd för skadan.. Eftersom min taktik var att skydda foten blev det istället att jag offrade mitt vänstra ben som fick ta en hel del lowkicks och just nu är lite lagom mört .. Hoppas det känns bättre imorgon!


Djurgården

https://cdn3.cdnme.se/2525118/6-3/pic_526d61d5ddf2b3727920d328.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/2525118/6-3/pic_526d61d6e087c33d331676f6.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/2525118/6-3/pic_526d61daddf2b3480f1a0ef8.jpg" class="image">


Besök av mammsen

Träningen igår gick över förväntan :) körde i stort sett bara slag, men kunde ändå vara med på de flesta övningarna. Körde säck i slutet när de andra hade fri sparring :) efter träningen gick jag Stefan, Stefan och Örjan ut och käkade lunch! Trevlans :)

På eftermiddagen mötte jag upp mamma. Vi åkte på en föreläsning i stan och var ute och käkade på kvällen.
Idag har vi varit ute på Djurgården hela dagen. Har ärligt talat gått runt hela Djurgården!! Var dock supermysigt. Härligt väder, fin natur och så hittade vi en nyöppnad restaurang som hade riktigt god lax. Trötta och sega nu.. Mat och myskväll väntar :)


Bra pulsträning??!

Körde ett härligt pass igår på gymmet. Jag tycker det kan vara svårt att hitta bra konditionsalternativ nu när foten inte är bra. Kan inte springa eller jobba förflyttningar, vågar inte lägga på för mycket vikt och köra squats eller liknande. Dessutom blir det lätt att man "vilar lite" när man jobbar på gymmet. Igår försökte jag undvika detta genom att t.ex köra tre övningar (snatch och sving med kettlebells, axlar med viktplatta) och inte köra någon vila förrän ett varv är avslutat. Jobbade så under hela passet (mycket helkroppsövningar) och tyckte det gav riktigt bra puls! :)

Är nu påväg in till dojon där sempai Oscar ska ha fightingsquad. Jag tänkte eventuellt vara med på sidan av och köra lite säck. Får ju abstinens av att inte få sparras!!


It's friday !

Fredag morgon och jag är på strålande humör!! :) älskar fredagar, älskar nrj wake up call, älskar den underbart positiva mannen vid busshållsplatsen som pratar om soluppgången! :)

Ha en superbra dag, it's friday!!!! :)


Intensiv dag

Helt slut efter en riktigt intensiv dag i skolan. Förutom lunchen har vi haft seminarium mellan kl 8-16! Imorgon ska vi dessutom applicera en hel del av det vi gått igenom då vi ska hålla "förhör med misstänkt", dvs agera förhörsledare där vi får spela emot skådespelare. Spännande! :)

Körde ett pass på gymmet efter skolan. Roddmaskin, biceps och triceps. Man får anpassa sig till det som fungerar..
Natti !


Grattis !

Varit hemma idag och jobbat på hemtentan i straffrätt. Har även blivit en del vardagsfix.
Foten är ganska svullen, men den känns trots allt bättre än igår. Fick träningsabstinens såhär på kvällen och började köra lite armhävningar, sit-ups, slag med gummiband och rehabträning för mina skuldror/axlar. Jäklans tråkigt, men bättre än ingenting. Hoppas foten läker ihop snabbt!

Grattis till helgens framgångar!
http://kyokushin.se/


Depp måndag !

Haft en jättehärlig helg med träning, relax och bubbel på badet, fika hos farmor, 60-års fest för sempai Roland tillsammans med Mjölby budoklubb, lunch i naddans och Kalles nyrenoverade flygel, middag på golden thai mm ! Tack till alla fina människor som gjorde min helg ❤

Idag har det tyvärr blivit en deppmåndag.. Skulle starta dagen med en joggingtur i skogen och lyckades stuka foten :( mina fötter är verkligen hopplösa! Tog mig haltande tillbaka till Stockholm med ett antal väskor och fick ställa in kvällens sparringträning mot en stillasittande pluggkväll med högläge. Fy vad trist !


Lycka till Sverige!!

Denna lördag är full med tävlingar. Shinjin cup, waterpoort cup och Thaiboxning! Önskar alla svenskar, klubb och klasskamrater stort lycka till!! Kör hårt 👊

Lottningen i shinjin + live stream från waterpoort:


Ledig fredag !

Haft en riktigt bra ledig fredag :) åkte den nya vägen till Motala tillsammans med mamma. Där blev det en långpromenad längs Vättern i det fina höstvädret och en sväng förbi vädersta bageri på vägen hem. Var även och hälsade på en sväng på jobbet och tränade, blev ett ryggpass på gymmet. Shiit vad svag jag blivit, märks att jag inte lagt så mycket tid på gymmet sista tiden.. Work work!!

Har även varit duktig och pluggat lite juridik och det bästa av allt, fredagsmys med freddan ❤
Puss !


Oct. 17, 2013

Drog ner till dojon direkt när jag kom hem. Kul att träna och få träffa lite folk från klubben :) blev dock ett ganska lugnt pass eftersom några ska iväg och tävla på shinjin cup under lördagen. Håller alla tummar och önskar dom stort lycka till!
God middag med mamma och nu ska jag sova. Har varit så otroligt trött hela veckan.. Så skönt att vara ledig imorgon :) Natti !


Mot Mjölby!

Slutade tidigt och körde ett pass på gymmet efter skolan. Springintervaller 30/30 sek, axlar och bröst. Skönt att få träna :)
Nu väntar jag på tåget som ska ta mig hem till Mjölby där jag ska tillbringa helgen! Mysigt ❤

Resultat från Kroatien:


Sleepover med tjejerna!! ❤

Är väldigt mycket i skolan just nu, fullt med seminarier och två hemtentor på det! Hade velat träna ikväll, men det får bli plugg istället.. Har precis varit på en behandling hos kiropraktorn. Fortfarande svårt att säga om det ger några resultat. Ska se till att bli duktigare på att göra övningarna jag fått, ge det lite tid och sedan får vi se om det blir bättre.

Igår åkte jag och några tjejer i klassen hem till Emma och hade myskväll! Åt tacos och hade sleepover :) jag tog även med exor ut på en löptur. Han var ju den bästa löpkompisen jag någonsin haft!!! Sänkte mig med 1/2 min/km! Körde ett dragbälte runt midjan och sedan sprang vi på, funkade hur bra som helt :) får garanterat bli fler gånger!!


Branko bosnjaka memorial

Har haft en riktigt bra och rolig helg i Kroatien! Tävlingen är ett hedersevenemang för en polis som dog ute på fältet under kriget. Allting var väldigt fint organiserat, mycket tal, fina presenter mm. All transfer mellan flygplats, hotell och arena gjordes av poliser och de hade också uppvisningar samt bilder och filmer angående händelsen. Verkligen fint gjort!

Som jag tidigare sagt så var denna tävlingen ett kvitto för min del, där jag kunde bedöma vilken nivå jag ligger på. Tyvärr känns det som jag står och trampar lite på samma ställe just nu.. Jag vill skapa effekt och hitta en poänggivande teknik, men jag har fortfarande inte kommit dit. Jag och Johanna diskuterade en del utvecklingsområden och hur vi kan jobba med dom när vi satt på flyget hem. Kommande månad kommer vi försöka lägga lite extra tid på basics, dvs slag i alla dess former och mycket lowkicks. För min del känns det som jag behöver utveckla och bli starkare i dessa bastekniker för att få utdelning och skapa nya luckor. Är väldigt motiverad till att jobba hårdare och bli bättre!!

Kan även rekommendera utelivet i Zagreb. Trevliga och roliga människor! Har man blåsor under trampdynorna när man kommer hem tycker jag nog att man måste ha dansat ordentligt??! Eller ;)

Finns ett reportage från sempai magnus på www.kyokushin.se
Såhär såg lottningen ut i mellanvikten:


Tävling

Wifi har som sagt inte fungerat på hotellet så det har blivit väldigt dåligt med uppdateringar.
Kan berätta att jag gick min första match mot Johanna. Kändes ganska bra och jag orkade lägga i en extra växel när det behövdes. Vann på domslut efter första ronden. Min andra match var mot lidia som jag tidigare mött för ett par år sedan på u22. Lidia har väldigt bra slag och tycker om att ligga nära. Jag fick inte alls till matchen utan hängde med i hennes tempo och gav henne alldeles för mycket utrymme för sin fight vilket gjorde att jag förlorade efter första ronden.. Pga av att jag var framlottad blev jag ändå 2:a på den prestationen! Johanna och dina kom delad 3:a. Simon förlorade sin första match efter alla förlängningar på ett domslut som jag inte tyckte var rättvist. Rasmus vann som första match och förlorade även han sin andra match på domslut som var något annorlunda.

Väldigt bra och välorganiserad tävling!! Har haft en grymt kul helg och ska snart med planet mot Köpenhamn! :)
Puss !


UPDATE

Update om tävlingen. 
 

När nätet sviker får vi använda oss av våra resurser, därför får jag äran ( ordern) att göra ett inlägg. Invägning & läkarkontroll igår kväll( fredag) gick som det skulle. Lottning imorse vilket resulterande i dessa matcher; 
 
johanna ( Sverige) - Anastasia ( kroatien)
 
dina ( )- lidia ( Ungern) 
 
cissi kommer möta de två vinnande i båda matcherna. Hon kommer alltså gå 2 matcher i vilket fall. Som ni ser är det endast 5 tjejer i klassen.  Tävlingen startar 13:00. Kommer med mer nfo kommer så fort jag får något dela med mig av!
 
Nu håller vi alla tummar & tår! 
GO HARD OR GO HOME. 
 
 
 
/ Rebecca 

Mot Kroatien i coolaste tröjan!! ;)

Har varit fullt upp i skolan sista dagarna så jag har fått hålla tankarna på helt andra saker än Kroatien. Nu är det dock dax att ställa om!! Påväg mot Arlanda för att flyga till Köpenhamn och sedan vidare till Zagreb.

Känslan och uppladdningen för denna tävlingen har varit väldigt lugn på så sätt att jag mestadels tränat på som vanligt och inte direkt gjort själva tävlingen till någon stor grej. Formen känns helt okej, inte på topp men det hade jag inte heller förväntat mig att den skulle vara. Detta är min första tävling på säsongen så det blir mer ett kvitto på vart jag ligger just nu och vad jag behöver jobba på för att sedan kunna toppa formen till november. Mitt mål under denna tävlingen är att jag ska jobba mer bestämt och aggressivt, dvs satsa mer på specifika tekniker.

Fick hem ett paket igår kväll och undrade seriöst om jag fått någon annans grejer eftersom jag inte beställt något. Öppnar det och ser världens coolaste tröja!!!!! Då har Rebecca suttit och specialbeställt en rosa hoodtröja med träningscitat som jag brukar använda! Är det ens möjligt att vara så gullig??! Blir ju helt rörd! Sitter nu iklädd rosa och kommer garanterat ha tävlingen snyggaste tröja! ;) tack syster <3


4 dagar kvar ..

Dagens träning blev ett par ronder på säck + lite cirkelträning i skolan. Kändes helt okej :) inte jättehårt, men lagom för att röra lite på sig och få upp puls.

Annars har jag varit ovanligt rörig idag!! Slarvade bort min vattenflaska någonstans i skolan, glömde hela väskan med bl.a plånbok och grejer i ett klassrum så jag fick springa tillbaka och leta när vi slutat, klarar inte av att få ihop orden till meningar (varken på radiolektionen eller under passen på jobbet) och så satte jag mig precis på fel tåg tillbaka mot Uppsala.. Ibland orkar jag verkligen inte med mig själv! Ska försöka ta mig hem och gå och lägga mig så fort som möjligt innan något dramatiskt händer :p


Besök hos kiropraktorn

Var hos kiropraktorn idag för första gången i mitt liv. Är riktigt stel i axlarna och mellan skulderbladen och det blir bara värre och värre.. Såg ett anslag på skolan om att vi hade ett samarbete med kiropraktorhögskolan och tänkte att jag skulle ge det en chans. Idag gjorde dom någon form av "hälsokontroll" av mig samt en lättare behandling. Fick med mig 3 övningar jag ska försöka göra hemma och ska sedan komma på återbesök nästa onsdag. Får se om det ger några resultat.

Precis avklarat ett sparringpass. Kändes bra idag :) svårt att få in höften ordentligt i mawashigerin, men annars så! Försöker börja tagga till inför helgen, är man seg kan man ju behöva påminna sig själv om att det faktiskt är tävling om ett par dagar!! ;)


Pluggsöndag

Har haft en riktig pluggdag, och det var verkligen på tiden. När jag var helt slut i huvudet gav jag upp plugget och gav mig ut och joggade en sväng tillsammans med axel som cyklade och visade vägen till en ny rundtur :) intressant hur kul och skönt saker kan vara beroende på vad man jämför det med. Är ju hur kul som helst att springa när man jämför med att sitta inne och plugga :p

Svårt att få till det extra träningspasset eller komma upp ur sängen till morgonträningen?? Inte längre: http://m.youtube.com/watch?v=LR4rLFdbfSk


Kvalitetstid med syster yster ❤

Haft en så himla mysig dag! :) startade med en stor lördagsfrukost tillsammans med min favoritsyster. Åkte sedan till Djurgården och gick på Skansen. Kollade på massa djur, fick smaka nybakat bröd i varenda hus vi gick in i, åt brända mandlar och strosade runt i höstvädret. Tog en tur och lunchade i hötorgshallen (supergod husmanskost). Sparringträning och var sedan ute och käkade med Frida och några andra föredetta kollegor från mallis medans min finare hälft var bjuden på gala på Berns. Hoppas du får en bra kväll! :)

Tyvärr åt jag alldeles för nära träningen så jag mådde riktigt illa under hela passet. Detta gjorde att det var svårt att fokusera under sparringen. Avslutade med en bra intervallövning där vi jobbade mits i ca 15 sek, sprang till säcken, jobbade tunga slag på säck ca 10 sek osv. Jobbigt som tusan, men riktigt bra för att träna på tempoväxling. För min del var detta garanterat inte det bästa passet jag gjort, får kompensera för det nästa gång ;)


Off to school!

Det är fredag och världens härligaste höstväder ute! Underbart :) haft en bra morgon, tog en joggingtur, pluggat lite, käkat och är nu påväg till skolan.
Ikväll väntar ett kick and box pass och sedan får jag besök att världens bästa syster!!!! ❤ Ska bli så kul!
Skaffa er en bra dag !


Egen feedback

Lagom avslutat ett sparringpass. Positivt --> kände mig stark och fick in en hel del tekniker som jag planerat, negativt --> följde i vissa fall motståndarens tempo/rytm för mycket + att jag glömde använda en del tekniker helt och hållet.

Fick ikväll näsblod för 5:e gången de senaste dygnen.. Käkar och sover så mycket jag kan! Jag är garanterat inte skapt för kylan. Får väl bränna skiten om det inte blir bra!

Imorgon är det fredag :) och långhelg för min del!!! Yes! Puss puss


Let's do this!

Kan bara konstatera att jag är helt slut efter den här dagen. Självskydd, vapen, prov i bänk, orientering och så ett katapass på det. Himmel!! Mycket fokuserande! Allt gick över lag helt okej. Bänkpressprovet gick ut på att göra så många reps som möjligt på en specifik vikt (30kg för tjejer) och jag gjorde 37. Jag har inte mycket teknik vad det gäller bänk, så jag ansåg att det resultatet fick duga !
Kul skämt att ta bort en av stationerna till orienteringen förresten! Det var ju liksom inte svårt innan ??! :p

Drygt 1 vecka kvar till Kroatien!! Nu kör vi !


Gym

Körde ett benpass på gymmet igår och det känns idag kan jag lova. Lår och vader är sådär lagom stela och fina! Hade även instruktörsmöte på jobbet där vi diskuterade om hur våra pass ska bli ännu bättre och hur man lockar nya kunder att våga prova någonting nytt.
 
Blev ett gympass även idag, men denna gång fick bålen kämpa! Mycket marklyft, rygglyft och situps på boll. Känner mig dock riktigt trött idag och hade nyss näsblod för andra gången på ett dygn, så det blir en tidig kväll för mig. Laddar för prov i bänkpress och orientering i skolan imorgon ;) yeey!
 
Säger puss och god natt !
 

RSS 2.0