Hälsningar från Köpenhamn


Fightingsquad i Köpenhamn! Varit en intensiv och rolig dag! Massa sparring och en hel del nya och roliga övningar :) puss 


Föreläsning maskrosbarn

Hade en väldigt inspirerande och intressant föreläsning idag om organisationen och begreppet maskrosbarn. Med maskrosbarn menas barn och ungdomar som vuxit upp med föräldrar som t.ex. varit missbrukare, psykiskt sjuka, blivit utsatta för vålds eller sexualbrott. Många gripande berättelser där man förstår hur otroligt mycket vi kan påverka andra människors liv! Ett citat som jag tar med mig är "ingenting är omöjligt. Det som verkar omöjligt tar bara lite längre tid". 

Fick resultatet på sista tentan från förra veckan. Resultat: 4 godkända av 4 möjliga!! Somnar med ett leende på läpparna :)
Natti ! 



Bihåleinflammation ..

Har legat däckad hemma under helgen. Kom efter ganska lång tid fram till att jag åkt på en bihåleinflammation.. Trevligt :( 

Tog mig ut en liten sväng i lördags och kollade på shokai cup. Kul att få se andra människor sparras när man själv inte kan + trevligt att träffa lite folk :) grattis till Liza och Örjan från stockholm som bägge två vann dina klasser! 




Tung vecka ..

Helvetesveckan är äntligen över. 4 tentor mellan måndag och fredag har gjort att man inte gjort annat än att plugga.. Började dessutom bli krasslig i tisdags och nu har det brutit ut ordentligt. Halsont, täppt i bihålor, huvudvärk och feber på det :( hoppas kroppen svarar positivt på extra sömn! 

Bjuder på några härliga bilder på två utav mina favoritpojkar!! Dom är ju underbara 😍 



French Open

Reportage French Open 
Det var totalt 6 pers i damernas mellanvikt. Detta delades upp i två pooler som började med "round Robin" (alla mot alla, d.v.s. att varje person var garanterad minst två matcher). Efter dessa två matcher skulle det bli final mellan vinnarna i de olika poolerna.
Jag gick min första match mot en fransyska vid namn Camille. Taktiken var att komma in med lowkicks på hennes redan ömma lår samt att jobba med snabba kontringar då hon var väldigt öppen när hon attackerade. Matchen blev inte riktigt som planerat då det blev mer jodan sparkar och mindre lowkicks. Jag var den som tog intiativ men Camille fick utrymme att svara, vilket gjorde att domarna ville ha en förlängning. I andra ronden blev jag mer drivande och hittade ömma punkter på både lår och mage. Vinst på domslut efter andra ronden.

Nästa motståndare hette Joke De Borger och kommer från Belgien. Jag och Joke möttes senast i Dutch Open i februari. Planen här var att starta med det som fungerat förra gången, vilket var att ligga nära och jobba mycket förflyttningar med knän, inside lowkicks, armbågar och slag. Taktiken fungerade bra och man kunde se att förflyttningarna gjorde att Joke blev passiv. Vinst på domslut efter första ronden.

I finalen var motståndaren min tidigare coach Johanna Rapp. Tanken här var att möta upp med någonting så fort hon ville komma in på ett närmre avstånd, samt att vara rörlig och köra mitt eget tempo. Sekvenser ur matchen blev ganska mycket ge och ta, men jag lyckades emellanåt bryta det mönstret genom ändring i tempo och avstånd. En drivande slagökning i slutet var troligtvis det som avgjorde domarnas röster och majoriteten av flaggorna gick till mig! 

Egen feedback
Positivt:
Slagen kändes bra - fortsätta jobba med dom 
Användning av knän på nära avstånd
Förflyttning + uppföljning 

Jobba på: 
Våga sparka genom lowkicksen
Variation av tekniker men samtidigt komma tillbaka till en "öm punkt"
Hitta 2 stycken starka favoritkombinationer 



Bildbomb från Frankrike :)

Kommer en utvärdering om tävlingen inom kort. Ni får hålla till godo med resultat och bilder sålänge :) 
Puss ! 















Tack till:

Stort tack till mina sponsorer:
Nokas, Medley och Mjölby Budoklubb för att ni tror på mig och stöttar mig i min tävlingssatsning! Betyder enormt mycket!! 






Glada tjejer efter French Open



Glada tjejer!!!!
Fick gå 3 matcher var. Möttes i finalen. Jag vann + fick pris för bästa fighter och Johanna kom 2:a!! Vi håller den svenska flaggan i topp 👍
Fick även reda på att vi är uttagna till EM i maj! Superglad!!!!!!! 😊

Roadtrip till Lille



Efter en roadtrip från Bryssel till Lille är vi nu framme på hotellet. Har varit ute och käkat, ska ta en dusch och sedan i säng för att vara laddade inför morgondagen! 
Invägning, registrering mm kommer sek imorgon bitti. Eftersom jag och Johanna är här själva ska vi också försöka gå på coschmöte mm så vi kan ha koll och hjälpa varandra! 
Puss ! 

Resmode on ;)


 
Fika på starbucks !! Snart flyger vi mot Bryssel för att sedan hyra en bil och ta en roadtrip till lille (Frankrike). Spännande!! :) dax att gå från pluggmode (skrivit minitenta på förmiddagen) till resmode för att till sist gå över till fightmode! Gäller att vara flexibel ;) 


Snabba skor !


Supertrevlig middag med Malin och Sascha igår! :) 

Dagen har varit en aning rörig och kaotisk, men har ändå lyckats åstadkomma lite nytta ;) bl.a kört ett combat pass med ett gäng starka tjejer från klassen. Även köpt ett par nya snabba skor!! Dom åker garanterat med till Frankrike i helgen ;) 




Godmorgon världen!



Älskar vädret, älskar att jag fick 8-timmars sömn, älskar att tävla (bara några dagar kvar till Frankrike) och ikväll ska jag dessutom få träffa gamla sunwingkollegor över en bit mat :) känner på mig att detta kommer bli en bra onsdag :) 
Puss ! 

Svärtinge


Middag på Texas 


Söndagsfrulle med dom här mupparna i huset :) 

Premiärgrillning i svärtinge :) 

Sitter på tåget påväg hem och tycker synd om mina medpassagerare för att jag rent ut sagt stinker svett!! 😁 har teamat BodyCombat med Christine ikväll och det var jäklans lökigt kan jag lova. Mat och dusch känns som en bra ide ;) 
Puss på er ! 

Vår :)

Jag är riktigt nöjd med mitt genomförande under pepparsprayen och kontamineringen igår. Det var ju allt annat än skönt, men jag lyckades ändå ha bra kontroll på andning och de olika momenten. Fick till och med beröm för bra höft i slagen, kul att det lönar sig att man har gjort några tusen gyaku tsuki ;) 

Åkte till Norrköping efter skolan igår. Hade fredagsmys med freddan och har idag fått frukost på sängen, kört ett pass på gymmet och varit ute och jobbat/lekt i huset :) nu är det vår!! 

Lyfter skrot med oliver ;) 



Mental förberedelse på kort sikt



Påväg till skolan och försöker med någon form av mental förberedelse. Vi ska få pepparspray i ögonen och göra ett slags test där vi ska visa att vi kan fortsätta jobba trots att vi har fått spray i ögonen för att skydda en kollega. Provet kommer innebära 30 sek jobb där vi "puttar" bort gärningsmannen som går till attack, 30 sek batong, spraya oc, fängsla och lämna över gripandet till förman. Försöker se mig själv genomföra scenariot, men det är väldigt svårt att föreställa sig hur smärtsamt det kommer att vara eftersom jag aldrig varit med om någonting liknande. Tankar jag tar med mig är andning, fokus, det kommer göra jäkligt ont men jag klarar det! Då kör vi!! 

På rätt väg !



Bra träningsdag! 8 timmars sömn gjorde susen då jag kände mig pigg och fräsch på gymmet i morse. 9 min intervaller på löpbandet + mycket tunga övningar. Fyllt på med mycket mat under dagen och kände mig pigg på kvällens sparringpass också. Körde till och med lite extra träning på jodansparkar med Johanna efteråt :) känns som jag är på rätt väg, härligt!! 

En vanlig dag på Polishögskolan

Helt slut efter den här dagen. Började skolan med ett seminarium i allvarligt meddelande. Fick agera polis i ett scenario där jag skulle lämna dödsbud till ett par föräldrar som förlorat sitt barn genom självmord. Kan inte annat än säga att en del av vår klass borde arbeta som skådespelare. Att få fram tårar på beställning i 20 min och få hela händelsen verklighetstrogen på sättet de fick är extremt bra. Var otroligt jobbigt att behöva lämna beskedet och det kändes väldigt äkta. 
Eftermiddagen fortsatte med föreläsningar om narkotikastrafflagen samt om olika preparat och vilka effekter/symtom man kan förvänta sig av dem. 

Så vad gör man efter en dag då man är helt slutkörd i huvudet? Ser till att kroppen blir lika slutkörd tänkte jag! ;) 
Körde ett crossfitinspirerat pass med sisodär 40 andra studenter från skolan. Uppvärmning, cirkelträning och wod som bestod i 15 squats, 5 burpees, 10 push-ups i 12 min. Jag hann 12,5 varv, fick dock stanna till en stund eftersom jag fick kramp i benet.. Galet jobbigt och kul iallafall :) 

Knappt 2 veckor kvar!!!! 
Puss på er !

3 min ronder

Haft en härlig helg då jag har hunnit med en hel del och ändå tagit det lugnt. Var i dojon och sparrades med Stefan och oktay i lördags. Värmde upp med ett par ronder på småmitsar, fortsatte med 3-min sparringronder då jag fick jobba totalt 9 min x2 och avslutade med  jobb på mits (mycket mawashi). Kul!! :)

Efter träningen var jag och lunchade med Sanne, tog en fika och promenad i gamla stan och avslutade dagen med inflyttningsfest hos Cissi och Simon i Solna där jag även fick träffa min favorit soffan ;)

Söndagen har bestått i sovmorgon, plugg, långpromenad, matlagning och självklart stor frukost. Kan ju vara något av det bästa som finns?! ;) 



RSS 2.0