The race is on




Hade en riktigt bra söndag som bestod av jobb, fika hos Frida som fyllde 25 i veckan, exotisk planka och hemmakväll med spel och mys :) 


Efter 4 dagars träningsvila och nya snabba tights kände jag mig pepp imorse när jag gav mig ut i skogen på en löprunda :) älskar verkligen att springa i skogen, det är så mycket skönare än att springa på asfalt. Dessutom är det bra eftersom det är mer kuperat. Körde även ett gympass på rasten som bestod av squats och bänkpress i olika former! 
Hoppas ni andra också fått en bra start på er nya träningsvecka :) 

Bråvalla !!









Haft 3 jäkligt roliga dagar på bråvallafestivalen. Precis sett en riktigt mäktig spelning med Kanye West! 

Kan kontrastera ett antal saker efter de här dagarna, 
1: stövlar är ett underskattat plagg, föredrar framförallt de med stålhetta! 
2: det är fullt med sköna människor på festival! 
3: har vissa aggretionsproblem när det gäller jobbiga tjejer som ska putta, klänga och tjata (Fredric bytte plats med mig efter att jag blivit trött på ett gäng och armbågat dom 😁😜) 
4: jag är inget fan av tält och framförallt inte när det regnar. Är väldigt glad och tacksam över att vi sover i huset framför en brasa!! 

Tack för de här dagarna ! Puss 

Festival !!

Fredric överraskade mig totalt med att fixa ledigt från jobbet och köpa biljetter till Bråvalla!! :) så nu ska vi tydligen på festival!!!!! 

Laddar med lunch innan vi ska ta cykeln mot campingen ;) ses vi där?! 




Partay panties

Var nere och körde ett pass i dojon för första gången sedan jag kom hem. Man vet att man är på Mjölby budoklubb när Johannes drar i med sin östgötska och det spelas gubbrock på högsta volym ;) kul att få svettas tillsammans!! :) 

Städade ur en del grejer från min gamla garderob idag och hittade då dessa snyggingar! Det är ett par mammatrosor i storlek stor som jag fick av ett gäng roliga killar i 18-års present. Höll typ på att ramla ihop av garv när jag fick syn på dom ;p hahaha 



@smultronstället

Tog en roadtrip till Söderköping igår. Eftersom det var vår gemensamma vilo- och flötdag passade vi på att både besöka den omtalade pizzerian, samt massa glass på smultronstället. Mysigt och mycket av allt, precis som det ska vara ;) 

Vi var dock inte ensamma om tanken på att ta en glass på smultronstället.. Becca och freddan var småsega efter ca 1 h kö ;p 



Glass i stora lass!! 

Idag har jag jobbat, kört ett armpass på gymmet, simmat med Rebecca (borde göra det oftare, jäkligt jobbigt ju), grillat och spanat på resor och surf i Portugal! Hör gärna av er om ni har tips på mysiga hotell/hostel, surfplatser, sevärdheter mm i och runt Portugal! 
Puss 

Glad midsommar 💐

Hoppas ni alla haft en fin midsommar och kan njuta av helgen :) själv har jag firat på bästa sätt med två dagars ledighet och tillbringat den tillsammans med nära och kära! 

Startade gårdagen med att jogga ner till dojon och köra kombinationer på småmittsar tillsammans med Rebecca. Gjorde några försök att få till en "cool träningsbild" som vi misslyckades totalt med ;p haha 

Dunderfrulle i trädgården!! 😋

Lunch med sill, färskpotatis, lax, gräslök och annat smaskigt. Sill kan ju vara något av det bästa. Är det någon mer än jag som ibland får cravings på sill och sätter sig och äter det med sked som godis?? 😁😜 







Resten av eftermiddagen och kvällen spenderades ute i Lycketorp med mat, 5-kamp och trevligt sällskap :) 
Tack för en härlig midsommar!! 

Godkänd tenta, check! :)

Fick besked om godkänd ungdomstenta idag!!!!! Dessutom lyckades jag samla på mig maxpoäng, woohoo! :) skönt att kunna checka av termin 3 och ta lov på riktigt. 

Legat och göttat mig i trädgården ett tag och ska iväg till jobbet för ett kvällspass. 

Blev överraskad med ett smultronstrå av Fredric 😍😋 snacka om sommartecken! 



Fikadax??

Började jobba tidigt i morse och har känt mig ganska seg och trött hela dagen.. Körde ett ben och bröstpass på gymmet när jag hade slutat. Kändes okej men inte mer än så. Startade också men att vara sådär lagom stel i bröstet efter att ha varit med Lella på bodypump releasen igår!! ;p 


Tog en fika med bästaste syster yster innan jag hoppade på tåget mot Norrköping och Fredric! Becca fixade mellis med kvarg, keso, hallon, nötter, russin och kokos. Supersmarrigt och kan starkt rekommenderas! 😋 

Licens

Skönt sätt att starta veckan genom att få besked om att jag numer är godkänd BodyCombat instruktör!! 👊




Graderingsfighting

Sista dagen på sommarlägret startade med ett boxpass. Skulle kunna sammanfatta det som pulshöjande och roligt ;) 

Efter lunch var det dax för dem som klarade av gårdagens teknikdel på graderingen att gå sina fightingmatcher. Vi andra fick vara med och sparras lite och stödja från "ringside". Efter blod, svett och tårar stod det äntligen klart att alla personer som kämpat sig genom sina matcher hade blivit godkända och därmed fått sina nya grader! Grymt bra jobbat och stort grattis!! :) 

Så himla duktig, stor förebild för oss andra!! Gissar på att tishan kommer användas flitigt första veckan ;) 





Summercamp day 2

Påväg hem efter en lång och rolig dag med massa träning :) dagens upplägg bestod av: pass 1 - kata, pass 2 - mits/kombinationer, pass 3 - styrkeövningar 2&2. 

Fick gå en hel del avancerade kator och jag har näst intill lärt mig stegen till 2 nya, vilket jag är supernöjd med!! :) jag tycker det var kul med ett mitspass där man bara kunde kötta på och svettas lite ;) även ett stort + för att de la in massage på det sista passet, tycker det var både behövligt och genomtänkt! 

Efter träningen satt jag och kollade på graderingen, en lång sådan.. Den första delen av graderingen (teknik och kata) var ikväll och blir man godkänd på den går man vidare till morgondagens fighting. Tycker det var flera starka prestationer! Vill framförallt säga stort grattis till Stefan som gjorde en jättefin insats och nu är vidare till 30-manna fighten!! :) 
Puss ! 




Vätternrundan

Freddan började trampa runt 03.30 i morse och ska för andra året i rad ta sig runt vätternrundan!! Har inte så mycket tips att ge när det gäller cykling, men ju snabbare du trampar ju fortare kommer du i mål och ju mindre ont i arslet kommer du ha ;) 

Ni kan följa Fredric på vätternrundan appen och han har startnr 290 25.
Hejja hejja!! 



Sommarläger




3 pass och första dagen på sommarlägret avklarat :) startade första passet med kihon. Under det andra fick vi jobba mycket med svep, nedläggningar mm som inspirerades av hur fightingen såg ut förr i tiden. Avslutningsvis körde vi ett katapass. Måste erkänna att jag glömt hur jobbigt det är att gå kihon, ojoj!! Fick också veta att jag har en del att jobba på teknikmässigt, men det är jag fullt medveten om. Har iallafall varit en givande dag som avslutades med tapas tillsammans med Björn :) mums! 

Laddar inför helgens träningsläger

Körde ett gött pass på gymmet idag. Marklyft, frivändningar, power cleans, axellyft och sit-ups, mycket puls!! 

Spenderade ett par timmar i trädgården i det fina vädret. Rev av ett par kator i ren panik då jag insåg att jag inte ens kommer ihåg stegen 😁 blir spännande att se hur det går på årets sommarläger! 



Är nu tillbaka i Stockholm och laddar inför helgen. Hoppas vi ses i dojon imorgon bitti :)
Puss ! 

Back in town ;)

Första jobbveckan är nu avklarad. Kul att träffa gamla arbetskamrater och kunder :) hade även mitt första schemalagda BodyCombat pass igår kväll. Riktigt kul! Befinner ni er i området får ni gärna komma förbi lundbybadet och säga hej, bada, sola, träna och vara med på mitt pass som kommer ligga onsdagar 18.30!! :) 





Några bilder från söndagens äventyr då jag och Fredric var i Brunnsviken och paddlade kanot. Hade picknick på en klippa (som vi upptäckte var "nudistklippa för medelålders män"), paddlade runt och tittade på båtar och åt brunch på ett väldigt mysigt ställe längs vattnet :) när vi kom hem till Mjölby hade Becca fixat grillen ;) supermysigt! 

Packning




Idag har jag packat inför morgondagen då jag rör mig tillbaka till Östergötland där jag ska tillbringa sommaren. Insett att jag har helt galet mycket kläder, skor, väskor och annat bråte!! Eventuellt shoppingförbud ett tag framöver 😁 

Kört igenom Body Combat passet i trädgården, joggat en runda, haft Sanne på grillbesök, snackat skit och promenerat är vad resten av dagen har bestått av. Nu längtar jag tills Fredric kommer hit!! :)
Puss ! 

Nationaldagen


Firat nationaldagen genom parkhäng tillsammans med de här grabbarna! Haft picknick, kört kubb, spelat boll och gjort diverse "akrobatövningar" ;) tack för en supermysig dag! 
Puss 


Sommarlov !


Sista tentan är skriven och jag tar sommarlov!!! (Tills på måndag då jag börjar jobba). Superhärlig känsla :) spenderat kvällen med mat, rosé och stand up tillsammans med bästa klassen!! :) 
Puss 

Insikt

Körde ett pass på gymmet igår efter att ha fått smått panik över att jag inte tränat på flera dagar. Blev dock ett kort pass då kroppen inte alls kändes redo eller pepp för att jobba. Vikterna kändes tyngre än vanligt och jag hade ingen direkt motivation till att pressa mig själv när det var jobbigt. Tycker trots allt det var bra att jag gick till gymmet eftersom jag insåg att jag behöver mer vila än jag trodde. Har bestämt att denna veckan får bli en "mellanvecka" då jag tar det lugnt och endast tränar något lättare pass ifall jag är sugen. 
Dessutom är det sista dagen i skolan imorgon och den avslutar vi med en stor tenta!!! Pluggat hela dagen lång och ska efter ett break plugga lite till. Nu kör vi enda in i kaklet!! Puuh vad mycket juridik 😁 

Referat från EM finns nu på www.kyokushin.se 



Resultat

Ni hittar alla resultat mm från EM här: http://ec2014.org/index.php?do=page&id=17 

Såhär såg det ut i min viktklass 



EM i Baku!

Landat hemma och är tillbaka till skola och verkligheten. Tänkte ge er en liten update på vad som hänt under helgen :)



I fredags var vi ute och turistade i Baku. Åkte i någon utsiktsmakapär med Johanna som var höjdrädd, promenerade längs strandpromenaden, käkade i gamla stan och var en sväng på arenan. 



I lördags var det EM för seniorerna. Jag och Johanna representerade Sverige i damernas mellanvikt, Oscar stod för bidraget i herrarnas mellanvikt och Simon och Fredrik utgjorde tungvikten. 

Jag gick min första match mot Dobroslawa Habraszka från Polen. Jag och sempai Magnus hade tidigare kommit överens om att inte överanalysera mina motståndare utan istället låta min egen fighting stå i fokus och våga lita på att jag är tillräckligt bra. Jag vill gärna ha en konkret plan om vad jag ska göra och hur jag ska lägga upp matchen, så det var en utmaning för mig att släppa taget. Samtidigt var det befriande att bara få köra på och inte tänka för mycket.
Matchen mellan mig och Dobroslawa var jämn. Hon hade en offerspark som satt ordentligt, men inte tillräckligt för att jag skulle gå ner eller ge poäng. Eftersom vi båda är ganska rörliga blev det en match med mycket förflyttningar och hög intensitet. Matchen gick till förlängning och efter andra ronden vann jag på domslut då jag varit mest aktiv. Fungerande teknik: förflyttning + krok. Otroligt skön känsla då detta var min första vunna match i senior-EM!! :) 

I kvartsfinalen mötte jag Laura Moldovan från Rumänien. Laura var offensiv och jobbade mycket långa och hårda slag i bröstet. Hon satte även ett gäng bra slag i magen som gjorde att jag tappade luften. Jag försökte i första ronden att hämta andan, röra mig runt för att slippa backa och svara upp på hennes tekniker. Förlängning men 2 flaggor till Lauras fördel efter första ronden. I andra ronden började jag hitta in med lowkicks på hennes ena ben, vilket tydligt störde henne. Jag kände mig starkare och tyckte att jag under den här ronden lyckades vända matchen till min fördel. Domarna röstade på förlängning men eftersom det skiljde mer än 4 kg på oss vann jag på vikt. Fungerande teknik: lowkick.

I semifinalen mötte jag den flerfaldiga Europamästaren Inga Mikstaite från Litauen. Efter en aning dåliga förutsättningar då jag höll på att missa min match pga ändringar i schemat stod jag iallafall på mattan. Inga slog hårt och jag försökte svara på olika sätt men utan någon större framgång. Hon styrde i stort sett hela matchen och lyckades även stundtals driva ut mig från mattan. Inga vann på domslut efter första ronden. Hyfsat fungerande teknik: långa slag. Tråkigt att jag precis tryckt i mig lunch och inte fick någon bra uppladdning inför matchen. Dock var Inga så pass stark att jag vet att jag inte vunnit matchen i vilket fall. Nu har jag iallafall fått känna på motståndet på Europatoppen och vet vad jag har att vänta mig! 

Jag är nöjd med min insats och väldigt glad över en placering på EM! Det känns väldigt roligt att kunna mäta sig med de bästa i Europa :) 
Mottot "det stör inte mig" som vår kära coach sagt att vi skulle ha under dagen var troligtvis en framgångsfaktor ;) 


Medaljregn för Sverige som totalt tog 3 brons (jag -65, Fredrik +90, Sanne junior +65), guld till Milad i junior -65 samt bästa fighter pris. Fredrik vann även pris för mest avslagna brädor i tamashiwarin!! :) 

Som helhet var det en pampig tävling med viss brist i organisation och information. Trots detta tycker jag Azerbaijan hade en fin tanke med sitt engagemang. 


Väldigt fint och påkostat sayonara party! Massa mat, dricka, musik och dans. Alltid lika kul och svettigt att festa med fighters ;) 




Spenderade söndagen med sol och kortspel på takterrassen innan det var dax att åka hem. Vill tacka för all hjälp med förberedelserna inför den här tävlingen och även till mina sponsorer, Nokas Värdehantering och Medley för ert stöd. 
Tack för en fantastiskt rolig och givande helg!! Puss 

RSS 2.0