Disneyland!!

Precis hemkommen från en riktigt härlig dag på Disneyland! Jag och Rebecca blev verkligen som små barn på nytt. Sprang runt i de olika "länderna", åkte karuseller och fick möta massa disneyfigurer :)
Nu blir det tapas hemma hos lina för att sedan träffa ett gäng av hennes franska kompisar. Kul :)

https://cdn1.cdnme.se/2525118/6-3/pic_529a290588e59d744a0c3b63.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/2525118/6-3/pic_529a2907e087c362d74c72fc.jpg" class="image">


Wishes from Paris!

Sitter just nu och äter frukost tillsammans med lina och Becca. Medan lina åker till jobbet ska jag och Rebecca till disney world!!!!!!! Taggad :)


First day in Paris !

Haft en riktigt bra första dag här i Paris! Hunnit med att turista och se en hel del :) nu ska vi sova så vi orkar att promenera runt ännu mer i stan imorgon!!
Natti


Off to Paris!!!!!! :)

Nejmen jag tror jag drar en weekend till Paris med bästa syster! Känns som ett perfekt sätt att fira första advent och dessutom hälsa på lina :)
A tout à l´heure !


Styrka

Kroppen känns bättre idag :) körde ett benpass på gymmet efter skolan. Har bestämt att jag ska lägga lite extra fokus på styrketräningen över julen. Behöver bli starkare!

Fått besked om att jag blev godkänd på våran förhörstenta och dessutom förra veckans + måndagens praktiska examinationer :) skönt ! Nu ska jag in till stan för att sova ett par timmar hos en klasskompis innan turen går mot Skavsta och sedan Paris!!! :)
Puss


Kollektivtrafik :/

Sparringträningen igår kändes tung.. Trodde att jag var bättre i halsen än vad jag var. Sovit ordentligt och tagit det lugnare idag (promenad + pass på jobbet). Hoppas jag känner mig starkare imorgon :)

Nu ska jag försöka ta mig hem med denna underbara kollektivtrafik.. Vi går verkligen inte ihop idag.. Förseningar, miss av byten, hets och stress, och pricken över i:t är att jag springer och missar mitt tåg, får vänta ca 15 min på nästa. Tänkte då att jag skulle vara duktig och läsa lite, varpå jag även missar nästa tåg och får vänta ytterligare 15 min! Finns ju faktiskt roligare saker än att hänga på karlbergs station :p


Tack!

Tack till familj, släkt och vänner som gjort denna helg helt fantastisk! Dessutom ett guld till mjölbys damlag på gårdagens RM!! :)


Idag är ingen vanlig dag för idag är det min födelsedag!!! :)

Oj vad konstigt det kändes att vakna upp själv, utan sång och frukost på sängen.. Första gången i mitt liv detta händer :p jag gjorde iallafall en räkmacka till mig själv och hade mysfrukost med tända ljus (trots att klockan var 05.30) ;p har dessutom fått höra fina sångstämmor från min klass och från mamma och hennes kollegor i telefon ;)
Haft praktiskt examination i skolan som gick bra + att vi slutade tidigare så jag kom med en tidigare buss :) är nu påväg hem till Mjölby! Ska bli väldigt mysigt att träffa familjen, ha middag mm. Imorgon är det dessutom lag-rm, hope to see you there !


Ronder

Körde mitsronder med Stefan igår. Först kombinationer med småmitsar och avslutningsvis några ronder på stor mits. Kul! :) fortfarande lite småöm, samt ett knä som är svullet.. Men det ska nog funka att gå match på lördag ändå! :)


Helkväll i Väsby

Snart är jag äntligen hemma! Gud vad trist det är att åka kollektivtrafik som inte klaffar såhär på kvällen när man bara vill äta och sova .. Har iallafall haft en bra dag :) slutade tidigt i skolan pga en inställd lektion. Tidig till jobbet så jag hann gymma innan passen som för övers var superkul att köra eftersom alla kunder var så jäkla starka och peppa! :) Avslutade kvällen med några längder i simhallen och bubbelpool :) superskönt!


Slappisdagar!

Har haft två vilodagar då jag bara pluggat, slappat, badat och tagit det lugnt :) halsen och knät kändes sådär efter tävlingen, men idag känns det mycket bättre!
Skola, jobb och träning på schemat idag :) puss!


Reflektion från British Open

Reflektion över min insats under helgens tävling:
Första matchen mötte jag evagelia vakipoulou från Grekland. Hade inte alls någon koll på vem det var. Taktiken var i varje fall att hitta avslut och försöka hitta en öm punkt som jag kunde fortsätta jobba på. Jag kände mig mentalt starkare redan när jag gick upp på mattan och jag tyckte jag hade kontroll på matchen redan från start. Hade vid två tillfällen en yxa som satt oblockerad, men jag lyckades inte träffa tillräckligt bra. Jag hittade en öm punkt på hennes ena lår som jag utnyttjade genom mycket lowkicks. Såg att det gav effekt vilket gjorde att jag blev väldigt sugen på att ta poäng. Tror kanske jag jagade samma ställe för mycket pga av min vilja att ta poäng istället för att ha lite is i magen. Med tanke på att jag ville träna avslut/samma punkt tycker jag ändå jag gjorde bra ifrån mig.
I kvartsfinalen mötte jag Tatiana melnikova från Ryssland. Hade sett hennes tidigare match och hennes styrka var slagen. Taktiken här blev att ligga på ett avstånd där hon inte kunde utnyttja sina slag, samt vara rörlig, möta upp med stoppteknik och gå in och ta "fighten" när det behövdes. Taktiken fungerade bra då hon inte fick den utdelning hon ville på sina slag och blev märkbart störd. La in en tempoökning under de sista sekunderna och det räckte för att domarrösterna skulle gå till mig efter förlängning.
I semifinalen mötte jag Emma Markwell från England som jag tidigare mött på ikk Open. Taktiken var att hon skulle få ta initiativ och att jag, när hon kom in, skulle göra en sidförflyttning och kontra, framförallt på hennes ena ben som hon redan hade ont i. Det var en utmaning för mig att hela tiden vänta in henne istället för att själv rusa in. Matchen var jämn och vi gick till förlängning. Under den sista minuten får hon in en offerspark som gör att jag går ner. Dock reser jag mig snabbt upp (på uppmaning av germund som låter oerhört övertygad om att jag ska visa att jag vill fortsätta fightas) och domarna anser att tekniken inte ska ge poäng. För min del var det lite snurrigt men det var inga problem att fightas, dock blev det lite mer med hjärtat/viljan och mindre taktiskt i slutet. Emma vann på domslut efter förlängningen. När jag stod där kändes det ganska rättvist, men när jag i efterhand sett filmen tycker jag objektivt att det skulle blivit en förlängning till.

Som helhet tycker jag att det var en rolig och givande tävling. Jag fick möta tre helt olika fighters vilket gjorde att jag fick variation i matcherna och tillfälle att jobba med olika taktiker. Kul att det fungerade så pass bra! Nöjd med att jag hittade bättre fokus på avslut än tidigare och det är verkligen någonting jag vill jobba vidare och bli bättre på. Tack till England för denna gången, vi ses igen!!
Osu


Sammanfattning

Sammanfattning från British:
-60 Johanna vs Emma Markwell (england). Emma vinner på domslut efter en förlängning.
+60 Dina vs Samantha Williams (England). Samantha vinner på domslut efter en förlängning.
-70 Erik Hägge vs Kamil Klemens (Polen). Kamil vinner på domslut efter en förlängning.
-80 Simon Eriksson vs Daniel Sanchez (Spanien). Efter förlängning vinner Daniel på tamashiwari.
-80 Oscar Bertilsson vs Chris Da Costa (England). Oscar vinner på wasari (slag) efter en förlängning.
Oscar vs ryss, Oscar förlorar pga wasari på ushiro geri i första förlängningen.
+80 Simon Pålsson vs Sergi Gaev (Ryssland). Sergi vinner på domslut efter förlängning.

U22
Christoffer och Rasmus förlorade sina första matcher. Stefan hade WO, vann sin match mot Litauen efter alla förlängningar och förlorade sedan mot en kille från Ukraina.
Jimmie vann sina första matcher, bl.a en på hiza geri jodan. Fick sedan lämna WO i semifinalen pga skada i knät. Blev därför en 3:e plats!


British Open !

Kort rapport från England. Jag vann första matchen mot en grekiska. Kändes bra, hade övertaget hela tiden. Nära att plocka wasari, men vann på domslut efter första ronden. Gick andra matchen mot en ryska. Vann på domslut efter en förlängning, taktiken fungerade bra :) gick kvartsfinalen mot Emma markwell (England). Jämn match. Hon satte dock en bra offerspark i huvudet på mig så jag gick ner.. Snurrigt, men ställde mig snabbt upp vilket gjorde att hon inte fick något poäng. Hon vann på domslut efter förlängning (borde eventuellt varit en förlängning till när jag såg matchen i efterhand). Är nöjd med insatsen ändå! 3:e plats! :)

Nu ska vi iväg på sayonaraparty!! Ni får en bättre update imorgon :)
Puss !


Lottning -60

Fick precis syn på min lottning! Har dock ingen koll på den jag ska möta. Ska försöka göra en snabb search och se om jag blir klokare, annars får det bli en överraskning ;)


Invigning, check !

Update från crawley: klarade vikt och hälsokontroll (vägde in på 59,3), har fått mat och är nu tillbaka på hotellet. Ska kolla lite fotboll nu och lottningen kommer ske senare under kvällen. Uppdaterar om jag får reda på hur den ser ut innan jag går och lägger mig.
Imorgon smäller det!!

Puss !


Have a nice flight !

Vrålhungrig och det enda som cirklar runt i mitt huvud är mat!!!! Have a nice flight, joo tack ! ;)


Mot UK!!

Sitter på tåget mot Arlanda där jag ska möta upp resterande gänget från Stockholm/Uppsala för att sedan åka vidare mot UK! Ska bli kul :)

Time to kick some ass!! 👊


Mental träning

Körde ikväll mitt sista pass innan British Open (säck/fys). Har märkt att jag lätt lägger fokus på saker som inte känns helt 100 innan tävling, t.ex foten, handleden som är halvdan, dålig form mm. Ikväll bestämde jag mig för att bara gilla läget och istället försöka vara mer positiv. Det är verkligen inte helt lätt att se möjligheter istället för problem, men det blir en otrolig skillnad. Var riktigt positiv och mentalt peppande under kvällens pass och det var garanterat den mest bidragande faktorn till att träningen kändes ganska lätt.

Nya positiva tankar är bl.a.
Fixar jag inte vikten vid första tillfället har jag ett par timmar på mig att fixa den ;)
Kommer tvingas jobba mycket vänster, både spark och slag, vilket är mer effektivt!
Sugen på att få effekt och utvecklas på tävlingsmattan!!

Nu ska jag sova. Imorgon blir det packning och sedan går flyget mot Gatwick. Natti !


U22

Idag drog det här gänget till Rumänien :) imorgon kommer cadetterna tävla och på lördag är det U22 samt EC Open weight!

För att se upplägg, anmälda fighters mm: http://www.kyokushin.ro/ec2013">http://www.kyokushin.ro/ec2013

Tävlingen kommer streamas live så ni som är hemma kan följa den här: http://www.digi24.ro/Media/TV/Live/Digi24+Oradea">http://www.digi24.ro/Media/TV/Live/Digi24+Oradea

Lycka till Sverige!!!!!


Insatsstyrkan !!

Idag ska jag och ett par stycken från klassen vara figuranter åt NI (nationella insatsstyrkan)!! Ska bli riktigt kul och spännande :) Taggad till tusen!!!!


Formtoppning?? 😬

Planen med formtoppning i november känns just nu som ett skämt.. Har verkligen inte lyckats toppa någon form ens lite grann. På lördag gäller det helt klart att ha en bra taktik och att spendera tiden och energin på ett bra sätt. Att göra en smart och bra match samt att vara mentalt stark kommer troligtvis bli ganska avgörande. Ska försöka peppa mig själv och lita på att jag är tillräckligt bra, trots att formen inte är där den ska vara.

Kvällens mitspass var kul och riktigt jobbigt. Försökte fokusera på att satsa på bra tryck i teknikerna framför tempot. Mycket intervaller på små och stora mitsar gjorde att jag var helt död efter sista ronden. Skönt att jag lyckades pressa mig själv hyfsat! :) planen för resten av veckan är att vila imorgon, köra säck på torsdag innan jag på fredag åker till England. Mycket sömn och lagom mycket mat (tyvärr, eftersom jag måste ner lite i vikt) :p
Puss !


Höstigt värre

Varit ledig från skolan idag. Eftersom det varit grått och regnigt hela dagen passade det ganska bra att sitta inne och läsa. Behövde läsa ikapp en del gällande förundersökning och tvångsmedel så det är vad jag sysselsatt mig med under dagen. Hängt i min onepiece och myst ner mig i soffan :)

Nu --> mot dojon för ett mitspass!!


Med min favorit !

Haft en supermysig helg tillsammans med finaste Fredric! ❤ Varit på bio, shoppat lite och bara umgåtts. Saknar verkligen att hänga med dig!!

Nu är det måndag morgon. Jag är sen, bussen är ännu senare och förhoppningsvis anländer jag snart till sörentorp :p here we go !


Sparring

Dagens sparringpass kändes bra :) var bara jag, Stefan, magoo och två juniorer där, men det är inte mängden som avgör om det blir bra träning. Vi jobbade en del sparring, framförallt med fokus på avslut (mitt önskemål). Jag måste verkligen tänka på att fokusera enstaka tekniker om jag ska få till det, blir lätt att jag ramlar in i mitt vanliga tempo och bara kör på annars.
Avslutade med matchronder (9 min) med tjockisbyxor och magplatta. Köttigt värre!

Nu ska jag alldeles strax få träffa min favorit ❤ jippie!!


Fredagsbox!

Påväg hem från ett fredagspass i dojon med kick and box! Kul och svettigt :) sista övningen fick vi köra fritt på mits i ca 20 sek, springa ett varv (till en ny mitshållare), jobba mits osv. Älskar sådana övningar eftersom man blir så sjukt pepp!! Det är ju alltid en ny mitshållare som hetsar och man vill alltid visa vad man har att ge. Sista ronden tog jag verkligen helt slut. Bra att jag lyckades pressa mig till den gränsen, nästa gång gäller det att även pressa förbi den ;)

Imorgon kommer Fredric hit och hälsar på ❤ ska bli så himla mysigt!!


Friday morning! ❤

Haft sovmorgon idag vilket var underbart skönt! Käkat stor fredagsfrukost vid brasan, lyssnat på musik, läst och tagit det lugnt :) är nu påväg mot skolan för lite kriminalteknik.
Hoppas ni alla får en härlig fredag!
Puss


Go hard or go home!

Kvällens sparringpass avklarat! Kändes rätt bra idag, lite för dålig kondis/dålig ork, men annars helt okej. Jobbade mycket kombinationer på småmitsar, några ronder på stor mits, tajmingövningar i form av kontringar och sparring. Fokus på lowkicks, framförallt inside, vilket fungerade bra :)
Körde några extra slagronder på mits med Johanna efteråt, jobbigt!!

Ni får en bild på min snyggare hälft. Är så sjukt imponerad över din disciplin, motivation och energi Beccy! Så glad att du får så fina resultat :) go hard or go home!!


Bokat flyg!

Bokade flyg till England igår. Har känt mig lite osäker eftersom jag inte alls är i den form jag hade tänkt mig. Samtidigt finns det inte särskilt många alternativ på tävlingar innan jul, så jag har bestämt mig för att ändå köra på british! Nästa helg bär det alltså av :)
Woop Woop !


Jobb@Vilunda

Påväg hem från dagens jobb. Riktigt kul att hålla pass idag, dels för att det var mycket folk på passen och dels för att det var positiva personer som verkligen kämpade :) härligt!! Själv fick jag köra en pw/jogg/snabba fötter i trappa för att hinna med tåget. Jag hann precis med och nu sitter jag här och svetten bara rinner :p mysigt värre !

Känt mig väldigt trött idag. Höll på att missa min hållplats hem från skolan för att jag somnade på en buss jag satt på i drygt 5 min :p brukar dock bli såhär varje höst/vinter, så det gäller nog bara att gilla läget och försöka få till några extra sovtimmar.
Puss på er !




Vapenprovet, check!!

Gissa vad, jag klarade vapenprovet idag!!!!! :) är typ helt överlycklig! Hade bestämt mig innan för att inte bli arg på mig själv om jag inte skulle lyckas eftersom gränsen för godkänt låg högre än den bästa serie jag någonsin skjutit. Men jag satte det!! :) bäst under press, eller vad säger man? ;p

Träningen kändes tyvärr inget vidare idag.. Seg, trött, dåligt fokus i teknikerna och alldeles för lite initiativ. Min mage har inte heller någon bra dag.. Men så är det, allt går upp och ner.
Tänker ändå somna med ett leende på läpparna ikväll!


Easyline utbildning!

Påväg hem från jobbet där vi haft easyline utbildning. Riktigt givande! Kul att få ny inspiration från olika instruktörer :)
Hem och fixa det sista med hemtentorna. Längtar verkligen till jag får trycka på "skicka" !!


Lördags sparring :)

Påväg hem från ett riktigt köttigt och bra sparringpass! Fick jobba en del kombinationsträning, svep, sparring och matchronder då motståndaren hade tjockisbyxor och magplatta (så att man kan jobba med fullt tryck i teknikerna). Tycker det är superbra att kunna få köra på fullt, dels för att det blir så himla mycket jobbigare och dels för att man kan fokusera enstaka tekniker på ett annat sätt. Man får verkligen ett kvitto på om höften var med eller inte. Skaderisken är dessutom låg, vilket är väldigt bra :p

Under dagens pass fokuserade jag på kvalité istället för kvantitet, d.v.s att göra de tekniker jag gör med fokus istället för att få iväg så många som möjligt. Jag ville också jobba på mina lowkicks (vågar inte sparka med höger än, så vänster ben får extremt mycket träning) ;p tyckte faktiskt jag lyckades riktigt bra med detta! Kan lätt känna mig stressad när motståndaren pressar och får in mycket tekniker i ett högt tempo. Försökte hålla mig lugn, hitta luckor och istället kontra på ett och samma ställe. Fungerade helt okej :) min kondition behöver dock bli lite bättre!!

Vill tacka så mycket för en väldigt trevlig haloweenkväll med god mat och gott sällskap :) några bilder från igår ..


Happy haloween!

Idag har jag skrivit på tentan (inte mycket kvar nu, puuhh), haft vapenlektion (gick faktiskt ganska bra), kört ett benpass på gymmet och spökat ut mig ;) ikväll ska vi nämligen ha middag på jobbet där det är läskigt haloweentema! Tänkte inte gå in så mycket för utklädnad för en gångs skull, men jag tycker det är så otroligt tråkigt att mesa när någon faktiskt fixat maskerad. Så nu blev det i stort sett all in! ;) haha

Folk på tåget tittar lite konstigt, undra varför?? :p


RSS 2.0