Intervaller



Sprang för första gången igår på väldigt länge. Vågar dock inte springa ute nu pga skaderisken.. Körde 5 min jogg och sedan 10 min intervaller (30 sek jobb + 30 vila). Någonting jag jobbade med igår var att tänka att jag slår under tiden jag springer. Körde enstaka "slag" första 20 sek och konstanta "slagintervaller" sista 10. Tanken med "slagen" är att få med vridningen och spänningen i magen. Tycker det ger en skön känsla och det blir betydligt jobbigare att springa ;) prova du också!! 

Kostomställning


Kvällens träning gick faktiskt över förväntan. Lite seg i benen och trött i kroppen vilket inte är konstigt efter helgens hårdträning + att jag ligger på ett lägre energiintag än vanligt eftersom jag behöver gå ner lite i vikt tills på lördag. Jag äter i stort sett som vanligt, men drar ner ordentligt på kolhydraterna. Jag brukar normalt inte äta pasta, ris, potatis mm särskilt ofta, men nu tar jag bort dessa helt och ser istället till att lägga på mer "bra fetter" för att inte bli för trött. 
Puss på er ! 


BodyCombat

Var som jag nämnt tidigare på uttagning av BodyCombat igår. Uttagningen gick till så att vi som ansökte fick vara med och köra en del av passet medan några personer satt och kollade på. De valde sedan ut de personer de tyckte var mest lämpade för att bli instruktörer till passen. Är superglad för att jag blev utvald!!! :) om några veckor vankas alltså Combatutbilning, känns som en stor och rolig utmaning :) 



Landslagssquad

Igår var det som sagt landslagssquad i Skövde. Jag är verkligen glad för att vi har möjlighet att träffas under de här tillfällena för det ger verkligen mycket. Inspiration, tankar och nya idéer på vad man vill förbättra och hur man kan arbeta för att effektivisera sin träning. 

Vi startade ett pass med sempai Magnus där han hela tiden återkom till vikten av att vara medveten om syftet med övningen man gör. Vi fick ett exempel på upplägg under ett pass, när i tiden man bör lägga explosivitetsträning, samt när mängdträning och maxpuls kan vara aktuellt. En hel del nyttiga övningar och självklart sparring :) 

Under andra passet visade Sara en del övningar från hennes tid i Litauen. Vi fick jobba med övningar för höft, balans, avstånd mm. Kul och intressant att få höra hur man tränar i ett av Europas mest framgångsrika länder inom kyokushin. 
Något jag framförallt tar med dig från det här lägret är att utnyttja varje sekund av träningstiden man har. Alltid ställa sig frågan varför man gör en viss övning och hur just jag kan anpassa den till min situation och göra den på bästa sätt. Tar även med mig ett gäng övningar jag vill fortsätta jobba med och en förståelse för att jag kanske inte hittar utan istället får bygga upp min "starka teknik/kombination". 
Måste också säga att jag är imponerad av alla som var där, jäklar vad duktiga och coola ni är!! ;) 1 vecka kvar till Dutch Open, nu kör vi! 





Fredagsbox !

Svettigt värre på kvällens boxpass! Tusan vad trött jag blev och tusan vad kul det var. Tack till Shihan Camilla som peppade mig till 1000 ;) 

Omladdning för morgondagen, nu kör vi!! 👊 




Tagga träningshelg!

Tack och lov för att det är fredag!! Påväg hem för lunch och powernap, sedan är det hög tid för att tagga till inför denna träningshelg :) på schemat står boxpass ikväll, landslagssquad i Skövde under morgondagen och audition för bodycombat på söndag :) ska bli riktigt kul! 

Januari och februari är verkligen inte mina favoritmånader, ständigt trött.. Saknar dom här platserna ibland! 



Woop Woop!

Avslutar dagen med att få besked om att jag skrev VG på straffrättstentan!!! :) firar med att laga mat och bunkra upp för veckan ;) Woop Woop ! 




PT-möte

Igår träffade jag mina 2 nya pt för första gången :) Eric kommer hjälpa mig med att lägga upp en periodisering av styrketräning + intervaller medan Adam kommer ge mig lite råd och tips angående kosten. Mitt mål är att bli starkare, mer explosiv och att bygga på mig mer muskler. Känns hur kul och spännande som helst!!!! 

Efter pt-mötet körde jag ett benpass på vilundagymmet och idag blev det ett riktigt roligt självskydddpass med vår nya lärare som för övrigt är en duktig kampsporttränare, följt av ett ryggpass. 

För er andra äggälskare kan jag starkt rekommendera denna fiffiga manick! Effektiv för att få det perfekta ägget ;) 



Helgen

Haft en riktigt bra helg :) tränat, jobbat i huset, ätit god mat och bara myst. 

Idag startade vår tredje termin i skolan. Har en känsla av att det kommer vara fullt ös under våren! Vi har även fått "fadderbarn", dvs en elev som börjar sin första termin. Förstår knappt att det redan gått ett år på utbildningen!! Var iallafall jättekul att träffa vår fadderklass, dom verkar supertrevliga :) 

Kvällens sparringpass kändes bra förutom att jag måste lära mig att träffa med smalbenet istället för foten (som nu är lite mör efter att ha träffat en armbåge) ;p 
Hoppas ni mår bra allihopa! Puss 






Medley

Detta känns som en superfredag!! För det första får jag träffa freddan, för det andra ska vi på bio och viktigast av allt, jag har fått besked om att medley kommer sponsra mig!!!!! :) pratade med dom igår och gav ett förslag på ett samarbete som dom idag har bekräftat att dom är intresserade av. Så himla kul!! Medley kommer sponsra mig med ett antal pt-tillfällen under våren för att stödja min EM-satsning. Är otroligt taggad för den här säsongen! Stort tack för att ni tror på mig :) 




Kata

Ikväll har jag, hör och häpna, kört ett katapass!! Kände mig lite ringrostig men jag tycker fortfarande det är fantastiskt att det sitter kvar så pass mycket i muskelminnet som det faktiskt gör. Trots att jag hade världens träningsvärk i rumpan vad det riktigt kul :) borde dock vara ett bra betyg, då kanske gårdagens pass gav något! ;) 




Rumpa & ben

Trots att jag var helt död imorse når klickande ringde vid 5.40 känns detta son en riktigt bra dag :) klarade examinationen i lågfsrtsmanövrering och tätortstrafik, alltid lite spännande att köra polisbil i Stockholm stad ;) körde sedan ett benpass på gymmet. Blev djupa squats där jag fokuserar på att pressa ut knäna ordentligt, utfall mm. Avslutade med ett par ronder på säck tillsammans med Rickard :) 
Jag har redan nu ont i rumpan så den lär säkert kännas fint imorgon ;) såg iallafall till att basta lite efteråt, skönt när det är så jäklans kallt ute! 




Tankar under sparringen

Kvällens sparringpass avklarat. Känsla: återhämtningen/flåset börjar kännas bättre, riktigt kul att sparras!
Under träningen provade jag att fokusera extra mycket på mina starka tekniker och användningen av dessa, både på mits och under den fria sparringen. Resultatet var bättre än förväntat då jag fick in flera tekniker som satt där dom skulle. Fortsätter med detta tänk och ser om det går lika bra nästa gång, då kan det ju inte bara vara tur ;) 




Happeningpass och medleymöte

Startade dagen med ett happeningpass på jobbet i form av cirkelträning i vår nya queenaxel (lekplats för vuxna) ;) superkul!! Efter det hade vi möte, kort föreläsning och HLR-utbildning. 

Nicklas tog upp en riktigt intressant grej under föreläsningen. Vi har diskuterat om detta tidigare, men det är verkligen någonting jag tror på. Nyckelteorin. Teorin innebär att man ska fokusera på det man är bra på och sedan göra det ännu bättre! Finns en hel del forskning på att teorin ligger bakom flera stora företag och idrottsmän. Jag passade på att skriva ner mina starka sidor i karaten när jag var påväg hem. Under den här terminen ska jag försöka utveckla dessa sidor ännu mer, istället för att fokusera på att förbättra de dåliga. Får se om det blir någon skillnad! :) 

Söndagsmys med långbad och hårinpackning medan snön faller ner :) 




Squad

Igår hade vi squad på klubben med sempai Oscar. Tyckte det var riktigt kul och givande! En övning jag tyckte var riktigt bra var att ena person låtsades att hen fått några bra träffar på ena benet och skulle det bli en träff till skulle man i matchen ha gått ner. Allt fokus hos den här personen låg därför på att skydda den ömma punkten medan den andra personen hade som mål att sätta en enda lowkicks till, för då skulle man vinna matchen. Jag har själv befunnit mig i båda situationerna under match. För några år sedan när jag tävlade i u22 hade jag problem med blödningar i vänster lår som ständigt gick upp. Jag fick då fightas på ett sätt där jag behövde skydda mitt ben redan från första matchen. Senast jag tävlade i british befann jag mig i den motsatta situationen. Jag hade fått in några bra lowkicks och såg att dom gav effekt. Jag tycker det svåraste här är att inte enbart stirra sig blind och jaga den svaga punkten, det blir för uppenbart. Här gäller det att ha lite is i magen, jobba med andra tekniker och träffbilder för att få motståndaren att "glömma" den svaga punkten och sedan se till att få in en bra träff. Som sagt, väldigt bra övning som jag tänker ta med mig och jobba vidare med!!

På kvällen hade vi middag och spelkväll med ett gäng från träningen hemma hos mig. Såg även filmen om 100 man fight med Judd Reid. Väldans trevligt! :) 




Wohoo!!

Har varit lite lagom tentahets de senaste dagarna men nu är den skriven och klar. Dessutom kändes det riktigt jäkla bra :) antingen får jag bra poäng på den här skrivningen eller måste jag varit helt lost, hoppas på det första ;) 
Mot träningen för att rensa huvudet!! 




Kycklingwok

Ryggpass på gymmet, kände mig motiverad!! Jobb på medley, kunderna var supertaggade! Borde ju alltid hålla pass i januari, jäkligt kul :) 

Har inte ätit kycklingwok på år och dagar. Tror vi hade en period då vi tjatade ut varandra, men nu var jag mer än redo för att komma tillbaka ;) så himla enkelt och så himla gott!! 
Natti 



Tummen upp !

Det där passet i lördags gjorde nog susen för nu mår jag mycket bättre ;) härligt när kroppen svarar åt rätt håll! Igår tog jag en lugnt joggingtur på ca 4 km och idag har jag varit i dojon och tränat. Blev en del styrd sparring där det var mycket fokus på fotarbete, avstånd och avslut. Körde sedan ett gäng 1 min matcher och avslutade med 5 X2 min ronder på säck med olika intervaller. Grymt jobbigt men samtidigt riktigt skönt. Sålänge man är utvilad och frisk är det kul att träna trots att man får kämpa lite mer än vanligt för att nå upp till någon slags nivå ;) 

Grymt motiverad till att göra 2014 till ett starkt och explosivt år!! 



Formdipp

Formen känns sådär. Hade planerat att köra ett pass på gymmet igår, men eftersom jag hade ont i huvudet + lite feber körde jag långstretch istället. 
Idag bestämde jag mig för att träna trots att jag inte känner mig 100. Har varit småsjuk länge nu så jag tänkte att det får bära eller brista. Sparringen kändes okej (lite avigt pga att jag inte sparrats på länge), men när vi fick köra flåsövningar på mits ville inte kroppen mer.. Får se om jag blir bättre eller sämre av detta 😁

Varit ute och lunchat med Stefan och oktay och ska se till att bädda ner mig i sängen ikväll. Puss 

Söta och underbara Konomi ❤️ 



Japanpost :)

Första dagen i skolan och jag känner mig sådär lagom pluggpepp 😁 blev desto gladare när jag kom hem och dessa fina kort hade kommit i brevlådan. Tack så hemskt mycket, saknar min Japan - ito familj ❤️





Back to Stockholm!

Efter 10 min och en hel del sittande och hoppande på väskan så lyckades jag få igen den ;) ska snart ta tåget tillbaka till Stockholm. Kändes riktigt jobbigt att säga hejdå till Fredric i morse.. När man väl umgåtts med varandra ett tag märker man hur tomt det blir utan den personen. Hoppas vi ses snart ❤️ 

Och ett stort tack till alla som gjort att jag haft ett väldigt mysigt jullov! Puss på er! 




Nyårsfirande !

Får tacka alla inblandade för ett väldigt trevligt nyårsfirande ute på frälsegård! :) wish you all the best for 2014!! 








RSS 2.0