Challenge



Ny vecka = nya utmaningar och nya möjligheter :) 
För min del har jag ett helt gäng utmaningar i form av hemtenta, ny BodyCombat release, springa Tjurruset och träna inför British Open. Kan ju inte bli annat än spännande 😁😉 

Bokade nyss flyg till UK tillsammans med Johanna. 2 veckor kvar tills det är dags att gå match igen. 

Kvällens sparringpass kändes bra. Försökte fokusera lite extra på att ha en lägre tyngdpunkt när jag slår och framförallt när jag gör lowkicks. Målet är att få mer kraft i teknikerna och därmed mer effekt. Dock lättare sagt än gjort, men under vissa sekvenser fick jag till det hyfsat :) fortsätter med samma tanke under veckan. 
Vad har du för utmaningar?? 

Puss ! 


Målgång

Riktigt bra sparringpass idag. Fokus på genomgående mawashi geri och olika förflyttningar med kontring.

Fredric i mål efter lidingöloppet (3 mil)!!!! Stort grattis till genomförandet av loppet samt den färdiga klassikern för andra året i rad! :) 



Lidingöloppet

Fredagsmyset igår slutade med att jag nästan somnade vid middagen. Så jäkla trött!! Hade examination i alla moment vi tränat på i bilkörning under terminen, vilket satte nerverna på prov. Väldigt glad att jag klarade det! :) 
På eftermiddagen hade vi nödvärnsövningar med fx ammunition, dvs färgpatroner som man kan skjuta på varandra. Därmed kan man träna på olika case och scenarion, rörliga mål, se träffpunkter och träna på att ta beslut. Väldigt nyttigt! 

Köttade därefter ett pass på gymmet. 5 x 90 i deadlift känns ändå helt okej :) 

Dagens utmaning?? ;)

Fredric har precis börjat springa lidingöloppet! Ladda ner appen och sök på personen ni vill följa, så kan ni se tider mm för de olika kontrollerna :) 
Håller alla tummar och tår!! Go go go!




Go hard or go home

Varit ganska mycket plugg den här veckan, samt mitt vanliga jobbpass så jag har inte hunnit besöka dojon. Tycker dock det kan vara ganska skönt att köra någon annan typ av träning ett par dagar efter tävling. För min del blev "variationen" lite extra häng på skolans gym ;) varit dåligt med styrketräning sista veckorna på bekostnad av kondition/mitts/sparring. Alltid en avvägning vad man vill och bör lägga mest fokus på kopplat till vilken tid i säsongen man befinner sig i. Tror också det är ytterst individuellt och det är därför viktigt att lära känna sin kropp och vilka förutsättningar den behöver för att kunna leverera så bra som möjligt. 


Ikväll är jag iallafall redo för ett sparringpass. Go hard or go home!! 👊

Lycka

Knappt hunnit smälta helgens händelser innan det är full fart och back to relality. Trots att jag fortfarande är riktigt trött har jag en bra magkänsla och vaknar fortfarande med ett leende :) man får leva på lyckan så många dagar som möjligt!! 

Jag och Bosse köttade genom plugg och seminariefrågor hela gårdagskvällen ;) teamwork!! 



Lite bilder från helgen (tagna av sempai Chalita, sensei Annika och Ingemar Gustafsson) 








Swedish Open!

Swedish Open arrangerades i arena Lundby strand i Göteborg. Tycker tävlingen flöt på väldigt bra och vill passa på att tacka alla funktionärer för ett riktigt bra jobb! :)

Jag gick min första match mot Ea Eriksen från Danmark. Förväntade mig att det skulle bli en lång och tuff match, vilket det också blev. Taktiken var att våga satsa på starka och hårda tekniker, men i gengäld vara beredd på att bli lite mer stillastående och "ta mer stryk". Taktiken fungerade relativt bra. Ea fick ibland bestämma lite för mycket vad det gäller avstånd och tempo, men jag fick också in mina tekniker (mestadels slag i magen och lowkicks). Vann på arbetsseger efter en förlängning.

I semifinalen mötte jag Martyna Mazur från Polen. Martyna gillade att fightades på långt avstånd och matchen blev emellanåt lite avvaktande. Jag var mer rörlig i den här matchen och kände mig starkare. Efter att ha lagt i en extra växel i slutet på matchen vann jag på domslut efter första ronden och var därmed vidare till final. 

I finalen var motståndaren Marta Lubos från Polen. Hon hade haft en tuff match i semin mot Johanna som då börjat bearbeta Martas lår. Jag fortsatte arbetet med lowkicks på samma ben som märkbart gav effekt. När jag la in en extra växel kändes det inte heller som Marta svarade upp till det hundraprocentigt vilket gjorde att jag kände att jag vann mycket mentalt. Alla flaggor till min efter första ronden och jag var därmed vinnare i klassen !!! :)
Vann dessutom pris för bästa fighter, vilket jag blev otroligt glad över! 

Hela tävlingsdagen var ganska jobbig. Kände mig seg och hade svårt att hitta en bra anspänningsnivå. Lyckades trots detta tagga mig själv inför matcherna och kände mig väldigt nöjd med det. Skönt att jag lärt känna mig själv så pass bra att jag kan hitta en bra anspänningsnivå och prestera på mattan trots att jag har en "sämre dag". 

Glad över det fina resultatet :) vill också säga stort tack till alla som stöttar mig vid träning och tävling! Betyder otroligt mycket ❤️ 





Resultat







Min lottning




Today is the day!

Invägning och hälsokontroll gick bra. Har fortfarande inte sett lottningen, så det blir lite av en överraskning. Ska snart bege mig till hallen tillsammans med Oktay och Stefan. 

Today is the day! 👊



Pang Boom Bang



Pang så var det en dag kvar till Swedish Open! Förstår inte hur jag gång på gång blir förvånad över att tävlingarna kommer så fort. Tänker att man någon gång borde lära sig att tiden med tävlingsförberedelser alltid är kortare än vad man tror. Aja, det är ju kul att bli överraskad och få lite extra puls varje gång jag upptäcker att det bara är något dygn kvar ;) 

Kände mig lite täppt när jag vaknade imorse. Beror troligtvis på för lite sömn, så jag tänkte köra både powernap och tidig sänggång idag. Åker tåg till Gbg tillsammans med Stefan direkt när jag slutat skolan. Återkommer efter invägning mm ikväll! 

Missa inte Swedish Open imorgon!! Ses där :) 
https://m.youtube.com/watch?v=IrSZUVXxYkA 

Nya vrålåket!! ;)

Kan ju bara konstatera att jag har världens bästa och snällaste pappa! Nu har han gått och köpt mig en bil !!!!!!! :)

Och såhär snygg är mitt nya vrålåk!
Ps. Namnförslag mottages gärna ;)


Det fantastiska septembervädret bidrog till två härliga utepass hemma i Norrpan. Sjukt smidigt att ha en kuperad (läs djungelliknande) trädgård ibland. Här fick jag till ett pass med backintervaller, styrka i byggställningar och stång/vikter bara ett par meter utanför huset :) 


Helt okej med den här utsikten när man svettas och sliter istället för ett grått gym ;) 



Kräftskiva

Haft en superhärlig helg hemma med nära och kära. Startade fredagen på bästa sätt genom att träffa Fredric, äta på restaurang och gå på bio :) 


Igår var jag och tränade i dojon med mjölbygänget vilket var väldigt kul! Fick förmånen att höra den nya "gubbmixen" och fick även hjälp av Anna med ett par extra ronder mitts och sparring efter passet :) stort tack! 

På kvällen var vi på kräftskiva hos Naddan och Kalle. Massvis med goda pajer och tillbehör, kräftor i mängder, lekar och trevligt folk gjorde att det blev en riktigt lyckad kväll! :) 




Startade dagen med en stor söndagsfrukost tillsammans med Fredric och mamma. Var sedan ute i skogen på en långpromenad med svampplockning. Hittade faktiskt en del kantareller :) 


Gymmat, ätit god middag hos mamma och är nu påväg till svärtinge. 
Hoppas ni alla har en riktigt mysig helg!
Puss ! 

Thanks god it's friday!!


Har varit mycket i skolan denna veckan. Genomförde bl.a en ingripandeövning igår som är utgångspunkt för två examinerande analyser vi ska skriva. 

Träningen har fungerat bra. Mestadels mitts och konditionsträning. Har dock sovit alldeles för lite och ska försöka ta igen det i helgen. Den här dagen har iallafall varit kanon, mycket nya och glada besked som jag får vänta lite med att avslöja. Är dessutom påväg till Fredric och på kvällens schema står bl.a bio. Ska bli supermysigt!! :) 

Puss på er! 
@espresso house 






11 dagar kvar till Swedish Open!

Gårdagskvällen spenderades med box i dojon. Kände mig inte riktigt lika pigg som i måndags, men får ändå ge mig själv godkänt. Passet präglades av högt tempo, mycket kombinationer på mitts och korta men konditionskrävande övningar. 

Nu är det inte långt kvar till Swedish Open! Hoppas så många som möjligt bokat biljetter till nästa helg :) jag har själv aldrig tävlat på Swedish Open och jag tror det var 6 år sedan jag var och tittade på tävlingen. Då tyckte jag alla som var med var hur coola som helst och jag var livrädd för Fredrik Ohlsson, som för övers är världens snällaste ;) eftersom jag sett upp mycket till de fighters som tävlat där och alltid sett det som en prestigefylld tävling ska det bli extra roligt att denna gång få stå på mattan och fightas! :) 

Registrerade fighters kan ni se här:
http://www.swedishopenkarate.com/registrered/ 




Tummen upp :)

Kändes riktigt bra på kvällens träning. Mycket parövningar med fokus på blockeringar, en del mitts och sparring. Lyckades pressa mig själv till max och hade näst intill en nära döden upplevelse under de sista konditions övningarna. Jag och Johanna stannade dessutom kvar och tränade på förflyttning med uppföljning av mawashi efter passet. Tycker själv att vi båda har blivit ganska duktiga på att få till detta på mitts och vill utveckla, samt mängdträna på kombinationen för att automatiskt få in den i sparringen. Förhoppningsvis har vi användning av det på Swedish Open!! :) 




Blade Soho

För er som befinner er eller tar en weekend till London någon gång under hösten så rekommenderar jag ett besök på Blade Soho. Den bästa frisören (dvs min syster) jobbar numera där. Har också hört rykten om att de säljer grymt bra kaffe och smoothie ifall håret inte skulle behöva en omgång. Själv ser jag en anledning till att börja klippa mig lite oftare och kombinera det med en tripp till storstan ;) 

Saknar dig massor sweetie pie!! ❤️ 

Super saturday



Super saturday är ett evenemang som arrangeras av lesmills. Dagens första pass startade kl.9 i Globen tillsammans med massa andra träningssugna människor. Alla nya releaser släpptes för de olika passen, vilket innebär att all koreografi och musik var ny. Det här var mitt första besök på super saturday och jag tyckte det var superkul!! Bra riggat med ljud, ljus, mycket funktionärer mm. Dessutom är atmosfären helt outstanding. Det är en riktig härlig känsla och träningsglädje som sprids när så många människor tränar tillsammans. 
Efter 5 pass under dagen är jag helt slut och min rumpa som gjorde ont redan i morse pga gårdagens utfall är näst intill död i nuläget. 


Stort grattis till Shihan Yamada som blev 2:a under dagens tävling!! :) 







Puuh !

Såååååå skönt att det äntligen är fredag! :) har tränat på ganska bra i veckan och skolan har börjat dra igång på allvar. Smått sliten efter dagens mastiga seminarium, en superrolig självskyddslektion med användning av sköld, test på skjutbanan och gym. Puuh! Känns som mat och soffläge är en bra plan för kvällen ;) 
Puss ! 



Flow

Kände mig fräsch och utvilad till kvällens träning som bestod av boxpass i dojon :) det är en så himla skön känsla när benen är lätta och man har "flow". 

Kärlek <3 älskar bilden!! 

Bilder från Tjejkampen i lördags hittar ni här:
http://www.budokampsport.se/nyheter/2014/2/bilder-fran-tjejkampen



Smile

Kvällens sparringpass kändes okej, men inte mer än så.. Hade ont i magen redan innan och det ville inte ge med sig, vilket gjorde att jag stundtals hade lite svårt att fokusera. Mycket folk och bra stämning underlättade dock väldigt mycket :) 


På pendeln hem fick jag den här fina rosen av en jättesöt kille. Inte varje dag man får rosor av främlingar på tåget under måndagskvällarna?! Tack så hemskt mycket, du gjorde att jag kom hem med ett leende på läpparna :)  

RSS 2.0