Härliga sommardag



Plugg, solning, promenad med Björn runt hela Djurgården och pasta på vapiano. Det är vad jag kallar en härlig söndag och en bra vilodag :) 
Puss på er ! 

Lördagssparring

Slutkörd och lagom mörbultad efter dagens aktiviteter ;) startade med drygt 1 h sparring. Kände mig stundtals lite för avvaktande under de första 30 min då jag stog och tog för mycket, men det gick bättre mot slutet då jag tog mer intiativ. 
Andra passet startade vi med springintervaller/tävling i dojon, 3-mins ruscher. Fortsatte med mawashigeri träning på mits, ca 10 ronder på säck och avslutade med stretch. Tack för en riktigt bra träning!! :) 





Dubbelpass

Påväg till dojon för dagens sparringträning. Vi i tävlingsgruppen bestämde att det kunde vara bra att köra dubbelpass så vi kommer starta med ett pass som inriktar sig på sparring och kombinationer, luncha tillsammans och sedan avsluta med mitsträning. För min del tror jag det är bra att ibland lägga in dubbelpass eftersom jag är ganska segstartad. Jag älskar att träna men jag älskar också känslan av att vara utpumpad och klar efter ett pass, inte alls samma känsla att vara urpumpad och ha en eller två träningar kvar under dagen. Detta är precis vad som händer under en matchdag, dvs att man ständigt måste pumpa ur det sista för att gång på gång ladda om inför ny match. Att kunna tagga om och ligga på rätt anspänningsnivå är enligt mig en av de jobbigaste delarna på en matchdag och därför väldigt bra att träna på. 

2 veckor kvar till RM i Uppsala!! :) 



Hinderbana


Körde ett riktigt roligt sparringpass igår kväll där vi fick träna mycket på reaktion och explosivitet. 

Idag har vi haft prov på hinderbanan i skolan vilket både var kul och jobbigt. Provade att springa den förra veckan och gjorde det då på 8.45. Mitt mål var att sänka mig med minst 15 sek och idag sprang jag in på 8 blankt! :) känns bra!! Avslutade fredagskvällen med att hålla boxpass i dojon :) 

Träningsupplägg

Har lagt upp ett preliminärt träningsprogram fram till EM. 6 veckor kvar och under den tiden kommer jag även vara med och tävla på RM. Upplägget i träningen är ganska likt det jag kör på idag, men med någon extra intervallträning i veckan samt tydligare mål under sparring och mitspass. 

Startade gårdagen med springintervaller. Slingan på 3 km som förut varit ganska skön blev nu ett köttigt marathon ;p värmde upp med ca 1 km jogg och körde sedan stolpintervaller (2/2) de resterande 2 km. Effektivt sätt att bli trött och jobba kondition/explosivitet ;) 

Resten av dagen spenderade jag och Lotta ute i solen där vi jobbade med examensarbetet som kommer handla om våldsbrott i nära relationer mot barn. Körde även en grillunch och avslutade dagen med katapass i dojon :) 




Glad påsk 🐣

Haft en fantastisk helg med god mat, träning, spel, grillning, släkt och framförallt hunnit träffa personer jag inte sett på väldigt länge. Lyckades dessutom maxa vikter jag inte tagit på länge, 60 kg bänk och 100 kg deadlift! Boom!! Tack till Becca och freddan som peppat mig på gymmet :) 

Fredagens tävlingar på Boda Borg var hur kul som helst! Nedan ser ni vinnarlaget ;) 


Premiärcruisat i nya sommarbilen som pappa köpt! Kommer garanterat bli mycket cab i sommar ;) 

Påskmys
Morgonträning 

Varit och fikat hos frida och Adrian i sommen :) gott lös då vi diggat och vrålat till gyllene tider (därav micken) ;p 


Tack alla inblandade för en supermysig helg! :) ha det bäst och njut av vädret!!
Puss 

Mot Boda Borg!

Vågar knappt säga att tentan kändes helt okej för då kommer det väl ett bakslag, men den kändes faktiskt ganska bra. Körde ett gympass efter skolan. Tränade bl.a på chins med gummiband eftersom jag inte är stark nog att klara mig utan. Snart måste det gå!! 

Nu - mot Boda Borg för att leka hela dagen lång!!!! I'm so excited ;) 



Det man inte har i huvet får man ha i benen?

Påväg till skolan för att köra lite bil. Vi ska träna på bilens placering, hastighet mm för att optimera körning i kurvor ;) kul! Efter det väntar sista tentan innan långhelg och påskledighet!!! :)

Resultatet av ett varv + teknikträning på hinderbanan. Kanske borde lära mig att lyfta på benen och inte springa rakt in i 1 1/2 m höga trähinder ;p haha 



Förbereder mig inför tenta

Fortfarande glad och nöjd över måndagens sparringpass. Kombinationer på småmitsar och mycket sparring, precis vad jag behövde 👍 avslutade med "circle of death". Roligt, tungt och bra sätt att träna olika taktiker, tekniker och tempoväxlingar i en "vanlig matchrond" dvs 3 min. 


Den här bilden sammanfattar gårdagen. Åkte till skolan vid 7.30 och var hemma 21.. Vanliga lektioner och ett par timmars tentaplugg på det. Dagens upplägg kommer tyvärr se liknande ut. Tur man kan köra en "paus" på hinderbanan ;) 

Vårkänslor

Haft sovmorgon (pluggat och lagat mat) och står nu och väntar på bussen som ska ta mig till skolan. Klarblå himmel, strålande sol, glad musik i lurarna och vårkänslorna sprudlar i kroppen :) den första värmen är verkligen underbar! 

Hade en skitdag igår och tackar Stefan och oktay för att dom hade tålamod med mig. Väldigt glad över att jag fick avreagera mig lite på mittsen! Idag har jag bestämt mig för att få en kanonbra dag!! Puss på er! 

"Ingen annan har rätt att bestämma hur jag mår i slutet av dagen"

Har varit en bra och ganska intensiv vecka. Träningen har bestått av både gym, BodyCombat och sparring. Annat kul som hänt är att vi varit på Rosersberg med skolan och kört massa bil, broms-manövrering, placering-snabba kurvor mm. 
Hade fredagshäng och husesyn med ett gäng klasskompisar hos Rickard på söder :) varit på vattenträning danz utbildning och återigen blivit förvånad över hur jobbigt det är att träna i vatten! Blivit fascinerad över vår otroligt duktiga lärare (psykolog) som kom med citatet "ingen annan har rätt att bestämma hur jag mår i slutet av dagen". Ska garanterat försöka tänka mer på det sättet :) 
Puss ! 



Sprinthopp


Träningen har känts bra de två senaste dagarna trots att jag varit ganska trött. Har inte riktigt hunnit sova igen tiden från helgens nattpass.. 

Under gårdagens sparringträning försökte jag fokusera på slag och lowkicks. Korta och enkla kombinationer som sitter. Fungerar hyfsat bra när jag är bestämd, men jag tvingas påminna mig själv för att inte flyta iväg och göra en massa annat ;p ikväll har jag varit och instruerat på Vilunda. Var även med och tränade på easylinen eftersom det var så dåligt med folk. Sprinthopp kan nog bli en ny favorit, jäklar vad jobbigt det är!! Tack för tipset Rebecca Wallin ;) har ni inte testat måste ni göra det! Utgångsläge är detsamma som en sprinter (även händer i marken). Istället för att skjuta på kraften framåt för man kraften uppåt, vilket resulterar i ett hopp. Sträva efter att varje hopp ska vara så explosivt och högt som möjligt. 3-2-1- GO!! 



Kakfest

Stolt över att jag lyckats hålla mig vaken och förhållandevis "pigg" två nätter i rad. Vill tacka Polismyndigheten i Norrköping för att jag fått följa med er och för att det varit en intressant, lärorik och rolig vecka ! :) 

Igår var vi på kalas hos Rebecca och hon hade slagit på stort!!!! 9 sorters hembakade kakor/tårtor att frossa i. Varför göra någonting halvdant liksom? ;p 



Påväg hem till Stockholm nu. Trots en något grå och deprimerande måndag ser jag fram emot att få åka till skjutbanan och inte minst till dojon och sparras!! :) skaffa er en bra måndag ! 

Morning :)

Joggtur, frulle i solen, inlämnad fältstudieuppgift = bra start på dagen! Kan väl milt sagt säga att jag kände av att jag inte joggat på ett tag, puuuhh... I sista mördarbacken var planen att iallafall köra rusch i halva backen. Kontentan blev "rusch" (knappt joggtempo) sista 10 meterna, sprutande mjölksyra i låren och spykänsla på toppen ;p var inte sista gången i den backen kan jag lova! 

Ska åka in till stan och gymma när Fredric kommer hem innan vi ska vidare till Linköping och avslutar sedan fredagen med ett nattpass på igv. Hoppas det är fullt ös så jag inte somnar 😁 
Hoppas ni får en superfin fredag!! Puss 




Norrpan

Spenderade som sagt helgen med träningsläger i Köpenhamn där Kenta mori var gästinstruktör. Träningen bestod av en del kombinationsövningar, finter, balans, stretch och mycket sparring :) en röd tråd genom hela seminariet var tyngdpunkt och balans. Man blir påmind om att man står som en stork när man ser japanernas rörelsemönster och otroligt låga tyngdpunkt ;p
Jag var osäker på om det var smart att åka på lägret eftersom jag inte var helt frisk när jag under fredagen satte mig på flyget. Ville dock så gärna detta så jag bestämde mig för att åka och gjorde en deal med nig själv att jag inte skulle ösa på 100% utan hitta egna pauser och lyssna på kroppen. Trots att det var lite snorigt gick det helt klart över förväntan och när jag kom hem på söndagen var jag frisk!! :) blir så glad när kroppen svarar positivt på träningen! 

Tack till sensei Mathias, Faddy Allan och alla andra som bidrog till ett riktigt bra läger ! 



Efter att ha landat på Arlanda tog jag tåget direkt till Norrköping. Har praktik här den här veckan och har än så länge varit med på mängdbrott, trafiken och ungdomsgruppen. I helgen är jag schemalagd på 2 nattpass tillsammans med igv, spännande! :)



Igår fyllde Rebecca år!! Firade genom sleepover, hotellfrukost och träning :) vill bara säga att du är världens bästa syster och jag är otroligt tacksam för att du alltid finns där ❤️ 
Puss ! 

RSS 2.0