Happy Halloween!

Eftersom jag själv kör slappiskväll i morgonrock och tofflor får ni en bild på Rebecca och hennes kollegor på Blade soho, London. Tveksamt om man vågar klippa sig där en dag som denna? 😁😉




Kaosvecka !!

Helvetesveckan börjar gå mot sitt slut och ingen är gladare än jag (och eventuellt mina klasskamrater). Totalt 5 tentor/examinationer under veckan och det har varit riktigt tufft. Hinner knappt släppa det ena innan man måste starta med nästa. Hade iallafall en skön förmiddag som figuranter på en narkotikaövning imorse. Man börjar vänja sig vid att få instruktioner om att ha fest, spela full och elda marijuana kl.8 på morgonen ;) vad gör man inte för att skapa stämning. 


Påväg mot första passet i dojon under veckan. Det bästa break man kan ta vid plugg är garanterat träning! I stort sett den enda gången jag kan släppa tankarna på allting annat och faktiskt fokusera på att vara här och nu. 1 vecka kvar till lag-RM i Gbg, vilka ska med?! :) 

Att prioritera

Eftersom vi hade en heldag i skolan igår och att jag efter den ville komma iväg då jag skulle köra hem till Mjölby blev det ett kort och intensivt lunchpass. Det var en sådan gång då man börjar förhandla med sig själv om det är någon ide att stressa in på gymmet över huvudet taget eller om man ska skita i att träna. Jag och min kära klasskamrat Sebastian bestämde oss iallafall för att köra. Vi hade 30 min på oss från att vi kom in på gymmet tills dess att vi skulle vara ute så vi körde 4 övningar efter varandra x 3 varv, dvs knappt någon vila. Frivändningar, burpees, dips och militärpressar. Efter mycket svett och hög puls körde vi 2 set sit-ups/magövningar och hann till och med avsluta med en kort stretch. Vissa pass och träningsformer kräver tid. Men det är trots allt du själv som bestämmer över din tid och planerar vad och när du vill träna. Att man inte hinner träna är för mig näst intill ofattbart. Att man däremot prioriterar bort träning för någonting annat är en helt annan sak. Sålänge man faktiskt gör ett aktivt val och är medveten om dess konsekvenser beroende på vilket skede man befinner sig i under livet tror jag att man mår bättre. Det är garanterat en skönare känsla när man vet att man själv har fått välja. 

Läsvärt om könsroller inom kampsport av Madeliene Vall: http://madeleinevall.com/2014/10/24/utan-kuk-men-lika-samma/


Hoppas vi ses i dojon idag Mjölby!
Puss 

SKK på youtube



Påväg hem efter kvällens sparringpass. Träningen gick bra förutom att jag inte direkt hade någon speciell strategi under flertalet matcher vilket leder till att jag inte får ut lika mycket av sparringen. Annars känner jag mig över lag  i ganska bra form. Kört dubbelpass de senaste dagarna och jag tycker kroppen svarar bra på träningen. Härligt när det är så :) 
En annan sak som är roligt är att vi för tillfället har flera personer på träningen som kommer utifrån, bl.a från Spanien och Rumänien. Det har sina fördelar att bo i en storstad ;) 

Kolla in min match mot Ea från Swedish Open:
http://youtu.be/0apwCM36jrQ

Dessutom har SKK gjort en egen youtube sida där det ligger en hel del matcher från Swedish Open. 
Ps. Om det är någon som spelat in reportaget från tv4sport i lördags får ni gärna kontakta mig! Puss 



Aspirant i Söderort!!

Hemkommen efter ett gött sparringpass 👊 kändes lätt idag, trots att jag även körde en joggingtur imorse :) väldigt skönt när man kan slappna av och köra på utan att vara orolig för skador eller liknande inför tävling. Som ni säkert hört blir Kyokushin öppna som skulle gått av stapeln i helgen inställt. Hoppas på ett lag till RM istället?!! 

Annars är det många bollar i luften just nu. Fick idag reda på min placering till aspiranten och kommer spendera den i Söderort :) väldigt glad eftersom det var mitt förstahandsval. Tittar runt på boenden i närheten, vet ni något får ni gärna höra av er! 

Bjuder på ett par bilder från Hedvigs födelsedagskalas i helgen. A la 20 ..






Träningssug

Veckan har som vanligt bjudit på en del plugg, jobb och träning. Vilade i dagarna 3 efter British Open eftersom jag kände mig urladdad. Nu börjar träningssuget komma tillbaka och det har blivit dubbelpass både igår och idag. Gym i skolan och sparring/mitts i dojon på kvällarna. Finns det något bättre fredagsmys än att svettas och jobba arslet av sig i dojon? ;) 



Blev uppriktigt väldigt förvånad när jag fick reda på att jag numer finns med på bild i en katabok!! Vem hade kunnat tro det? 

Kvalitetstid med syster yster

Stannade som sagt kvar ett par dagar i London efter tävlingen och hängde med Rebecca. Kul att få se hennes lägenhet och hälsa på kollegorna på salongen :) dessutom blev det en del shopping, god mat, mys på camden market, besök på Londons äldsta vinkällare och musikal!! 

Tack för alldeles för få men otroligt härliga dagar!! 💞 












Reflektion från British Open






Åres upplaga av British Open bjöd på stora klasser med många fighters och en hög nivå på matcherna. Arrangemanget flöt på relativt bra och jag tycker som alltid det är kul att få träffa mitt "gamla träningsteam" från Crawley. 

Jag gick min första match mot Sofia Mavroudi från Grekland. Mitt mål under tävlingen var att fortsätta med att lägga mycket krut på specifika tekniker (basics) och bearbeta samma punkter. Har jobbat en hel del med placering av slag och lowkicks på träningarna och ville därför prova detta. Matchen startade med att Sofia höll ett väldigt högt tempo. Jag fick träna på att inte rusa med i samma hastighet, utan istället ta emot lite stryk, hitta luckor och vänta ut henne. Det gick ganska fort eftersom hon inte hade konditionen för att hålla tempot hon startat i. Jag bearbetade ena låret och fick därefter hjälp av sempai Magnus som sa åt mig att lägga fokus på slag i magen. Jag gjorde som jag blivit tillsagd och vipps så kände jag att de tog! Sofia gick ner och jag vann efter slagserien på ippon under första ronden.

Andra matchen var mot Teona Gazdeliani som tävlade för Spanien men hade sitt ursprung i Georgien. Teona hade en väldigt aggressiv fightingstil med hårda krokar i bröstet, slag i magen, lowkicks och offersparkar. Jag försökte använda min längd genom att stundvis arbeta med raka sparkar och få ut slagen. Majoriteten av matchen hölls dock på ett kort avstånd. I slutet av matchen började jag hitta in på hennes lår och samtidigt hittade hon mitt ansikte som hon slog till ett par gånger. Alla förlängningar krävdes innan jag till slut vann på domslut. 

Efter kvartsfinalen dröjde det inte länge innan jag skulle upp på mattan igen. Denna gång mot Emma Markwell från England. Jag och Emma har mötts flera gånger tidigare då det har blivit tuffa matcher, men Emma alltid segrat. Jag var inte helt stabil mentalt när jag skulle upp eftersom jag blev chockad av alla slag jag fått i ansiktet och dessutom kände mig som en förlorare under den tidigare matchen. Dessutom hade jag riktigt ont i magen eftersom min mens valde att tajma in min semifinal. Försökte trots detta göra en deal med mig själv om att jag skulle upp och göra en bra match, vinna eller förlora spelar ingen roll. Efter ca 10 sek av matchen sätter Emma en välplacerad mawashi chosuku på levern och mina knän bara viker sig. I samma ögonblick hinner jag reflektera över vad fan min kropp håller på med och att sparken inte alls var så pass hård att jag borde gått ner. Spelar dock mindre roll vad man tycker att man bör och inte. Ippon till Emma och en alldeles för lätt vinst.

Var extremt arg och besviken på mig själv efter matchen och är fortfarande irriterad. Kvartsfinalmatchen kändes mycket bättre efter att jag tittat på filmen. Semifinalen blev skit och jag tror det var för många negativa faktorer som råkade tajma in på en och samma gång. Den största lärdomen blir att man inte är en förlorare förrän man tillåter sig själv att känna sig som en. Lätt att komma in i en negativ spiral med onda tankar när den första väl kommit. Ska därför försöka minnas tankarna när förlorarkänslan börjar smyga sig på och hitta motargument för att peppa mig själv att känna mig som en champ. Om man inte kan övertyga sig själv blir det väldigt svårt att övertyga andra.

Osu ! 




London

Mitt referat från tävlingen kommer under morgondagen. Stannar i London hos syster yster och har fullt upp :)

Sempai Magnus har skrivit om tävlingen på kyokushins hemsida: 
http://kyokushin.se



Puss! 

3:a



Lite arg och besviken på mig själv efter dagens insats. Vann mina två första matcher och förlorade semin.. Slutade iallafall som 3:a. Ska försöka smälta allting och bara ha kul ikväll :) tack för allt stöd ❤️ 

Lottningen till British Open

Laddad för en dag med massa fighting! 3,2,1 GO!!! 










Lottning till branko bosnjak memorial

Samtidigt som ett gäng svenskar är här i UK och fightas har vi även ett gäng i Kroatien. Vill önska er alla stort lycka till, today is the day!! 👊 

Eftersom jag inte hittat min egen lottning än lägger jag ut lite listor från Kroatien:







Hotellhäng

Vägde in på 59,4 och läkarkontrollen gick bra 😅 puuh! Varit ute och käkat och dragit i mig en extra stor pastatallrik med kyckling. Mums vad gott det var!! Mött upp Gbg-teamet så nu är hela svenska gänget här. 

Passar på att ha lite kvalitetstid på hotellrummet. Tänkte att det vore skönt och avslappnande med ett varmt bad. Det var det också, men tröttnade efter sisodär 5 min. Aja, någon nytta gjorde det nog ;) uppdaterar er med lottning så fort jag får reda på någonting, troligtvis imorgon bitti. 

Natti ! 


Fightas med hjärtat



Kan vara en anledning till att jag fightas med hjärtat. För att våga anta utmaningar och utvecklas måste man ta chanser. Våga prova för att lyckas!! ❤️

Väskorna är packade


Väskorna är packade, hemtentan är äntligen inskickad och jag sitter på tåget mot Arlanda med en bra magkänsla :) 

Tränat ungefär som vanligt under veckan och körde mitt sista mittspass med Stefan igår kväll. Kände mig lite tröttare och svagare än vanligt, vilket inte är så konstigt eftersom jag inte ätit några kolhydrater de senaste dagarna. Måste dock slå ett slag för tonfisk och bönor. Inte det godaste och roligaste att äta till lunch och middag varje dag, men det ger iallafall väldigt bra mättnadskänsla :) håller tummarna för att det går bra med invägningen så jag slipper bastun! Uppdaterar er hur det gått under kvällen. 
Puss ! 

Laddar om för British Open




Tackar för en härlig helg med lopp, besök på fondueboden och höstpromenad bland djur och skog på bögs gård :)

Nu blickar jag framåt och fokuserar extra på träningsupplägget den här veckan. På fredag drar jag till England för att tävla i British Open över helgen med ett stort gäng från Sverige. Det är många anmälda i min klass och jag räknar med en tuff tävling. Dessutom blir det strikt kost under veckan eftersom jag behöver gå ner drygt 2 kg till invägningen. Hej tonfisk!! ;) 

Kika in anmälda fighters till British Open:
http://www.bkk-britishopen.co.uk/entered-fighters.html

Lerigt värre




Målgång efter det lerigaste, blötaste och roligaste loppet ever!! :) galet kul! Vi tog det väldigt lugnt med tanke på att Fredric hade problem med benhinnorna från förra helgens lopp och jag hade som mål att genomföra loppet utan skador. Löpningen kändes bättre än förväntat och jag tycker banan gick fort eftersom den är så kuperad med olika typer av terräng. Sista biten var galet lerig, blöt och kall. Simmade stundtals i dy och lunkade fram i lera och havsvatten upp till axlarna. 

Grymt härlig och bra stämning bland alla löparna. Kan starkt rekommendera loppet för er som inte är rädda för lite lort ;) 

Mot Tjurruset!!



Försöker tagga till lite i bilen som nu går mot Södertälje där vi ska genomföra Tjurruset. Var nyss inne på deras hemsida där dom lagt upp en beskrivning av loppet km för km. Låter som det kommer bli riktigt tufft!! http://tjurruset.se/start/content.cfm?Sec_ID=5139&Rac_ID=279&Lan_ID=1 

Vatten, diken, gungfly, hinderbana mm står på agendan. Tejpar och lindar fötterna, drar fram tävlingshornen och grisar mig runt banan! Håll tummarna för oss 😃✊ 

Att pressa sig till max


God morgon!

Gårdagens sparringpass tog död på mig. Mycket mitts, fokuserade på att försöka få ner tyngdpunkten när jag sparkar mawashi. Svårt att ändra ett beteende när man gjort det till en vana. 
Dog någonstans runt de sista 1-min ronderna på mittsen och efter det väntade ett gäng ronder sparring. Dock väldigt nyttigt att sparras trots att man är helt slut eftersom man tvingas hitta sätt att vila under matchen, precis som man ofta behöver göra på tävling. Fantastisk känsla efteråt när man väl lyckats ta ut sig till max!! :) Så viktigt att kunna pressa sig hela vägen någon gång emellanåt, eftersom huvudet ofta stoppar oss långt innan vi når toppen. 

Idag är det vilodag och uppladdning inför Tjurruset imorgon!! 💪👊 

BodyCombat release

Haft mycket praktiska övningar i skolan idag i form av bastaktik och självskydd. Körde där emellan ett gympass med frivändningar, power cleans, dips, chins, axelpressar och deadlift (8x90kg)! 

Brottning med Sebbe och Jocke där vi repeterade basics och gick igenom några nya moment. Känner mig så lost på marken och vill därför öva lite extra på det. Man får passa på att utnyttja sina klasskamrater som är något vassare ;) 

Kvällen spenderades i Väsby i form av BodyCombat. Teamade den nya releasen tillsammans med Christine som är helt underbart energisk och rolig! :) 

Ha det bäst!! 

RSS 2.0