Shinjin Cup

Det var jag, Bibbi, Roger, Adam och Linus som detta året var iväg på Shinjin Cup i Örebro. Det var ett ganska bra antal  deltagare och ca 7 olika klubbar var representerade. Adam och Linus, som båda tidigare deltagit på Shokai (-80) var taggade inför tävlingen!

Linus gick sin första match mot Niklas Steise. Niklas var något större vilket gjorde att Linus fick jobba extra hårt för att sätta press i matchen. Linus gjorde en bra start och med en ökning i slutet blev det vinst på arbetsseger efter första ronden. Linus andra match gick mot Robert Olsson. Linus startade även denna match starkt, men efter en tillrättavisning av kontaktnivån som gjorde Linus lite osäker blev han mer defensiv. Robert satsade på lowkicks som gav effekt och matchen slutade med vinst på ippon för Robert strax innan första ronden var slut.

Adams första match gick mot Johan Goffler. Adam satte press från början, jobbade mycket mot magen/lever och satte en överraskande jodan mawash under de sista 30 sekunderna som gav wasari och vinst för Adam. Andra matchen var mot Christer Lundgren. Taktiken var även här att använda sig av krokar och hiza mot lever, vilket visade sig fungera mycket bra och innan 1 min av första ronden gått hade Adam vunnit på ippon med hjälp av sina krokar! Tack vare två vinster gick Adam vidare till semifinal där motståndaren var en kille från Wiklund dojo (tog ej foto på detta och har därför inga namn). Båda killarna startade starkt och la press redan från början. Plan A fungerade inte super, men Adam var snabb att hitta ett annat sätt att vinna matchen och innan första ronden var slut var det ippon (2 jodan mawash). Finalen gick mot en Örebrokille som hette Victor. Vi hade sett några av hans tidigare matcher och konstaterat att han var kvick i benen och tagit poäng på jodan sparkar. Tanken var att sätta press och skapa stress redan från början för att sedan kunna få in ett avslut. Pressen fungerade jättebra, Adam var drivande under hela matchen och satte flera bra leverslag som gav effekt, dock inte så pass mycket så de gav poäng. När det var ca 40 sek kvar av ronden fick Victor in en poänggivande jodan mawash och vann sedan matchen på poäng.

Jag tycker båda killarna gjorde en stark insats och visade en bra fighting spirit. Tyckte det var jättekul att de båda hade en plan när de gick ut på mattan, som i flera fall även fungerade :) De vågade till och med prova nya tekniker (Linus körde sin ushiro geri) och vågade bryta mönster och köra "plan B" om inte första planen fungerade ! Jättekul att se utvecklingen som skett sista tiden och jag är säker på att vi kommer se dessa grabbar på tävlingsmattan inom en snar framtid !!

Osu, "Coachen"/Cissi


Kommentarer
Postat av: MD

Grattis!

2012-10-29 @ 23:17:29
Postat av: Cissi

Jag säger tack trots att det inte var min prestation! ;)

2012-10-29 @ 23:23:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0