3:a!!


Efter 2 vunna matcher och en förlust slutade jag på 3:e plats!! Glad!! Nu ska vi fira ;) 

Lottning + live streamning !

Sverige har jobbat starkt idag i form av kata och juniorfighters. Stort grattis till milad som vann herrarnas juniorklass i -65 kg!! :) grymt starkt jobbat! 

Såhär ser min lottning ut för morgondagen: 



EM kommer även streamas live! Lyckas inte kopiera länken, men den finns på min Facebook sida så kolla där istället :) 

God morgon!

Det bästa med hotell är garanterat frukosten! Har precis avslutat en gigantisk sådan :) 
Ska iväg med Johanna, Jimmie, Fredrik och Simon till gamla stan nu innan vi drar till hallen för att kolla juniorerna :) 

Utsikten från vår balkong ! 

Troligtvis kommer tävlingen att streamas här: 
http://ec2014.org

Framme i Baku



Tycker resan har gått över förväntan. Har fördrivit tiden med sömn, plugg och mat. Invägning och hälsokontroll har gått bra för alla. Käkat middag tillsammans och sedan drog jag och Oscar en provtur på hotellets spa. Man får ju passa på när man kan!! ;) jacuzzi med "hyfsad" utsikt, bastu, behandlingar, gym och annat mysigt finns att tillgå på hotellets 14:e våning ;) 
Nu ska jag sova och imorgon väntar en fridag (supportra juniorerna i hallen + ta en sväng till stan). Återkommer med lottning och eventuell streamning ! 
Natti ! 



Off to Azerbadjan!!


Tisdagen bjöd på springintervaller och benen kändes faktiskt lättare än på länge! Tror den där massagen gjorde susen ;) 


Vilodag igår. Passade på att fixa fransarna, så nu är det piffat och klart redan när man vaknar på morgonen. Hur skönt och smidigt som helst! :)

Åkte med en jättetrevlig man i taxin till Arlanda i morse som var gammal boxare. Kampsport och taktiksnack kl. 4 på morgonen, så det ska va ;) 
Frulle tillsammans med Johanna nu innan vi flyger! Mellanlandar i Wien för att sedan sluta i Baku! 
Puss 

Massage

Igår besökte jag naprapathögskolan där rygg och baksida lår fick sig en ordentlig massage omgång. Skönt att gå igenom kroppen, trycka bort lite ömma punkter och få igång blodcirkulationen, framförallt innan tävling. 

På eftermiddagen tränade jag tillsammans med Stefan. Körde ett par ronder lätt sparring och kombinationer på småmittsar. Inget tungt pass utan mest för att känna puls, tempo och teknik. Min plan är att dra ut och köra lite springintervaller ikväll och sedan vila (+ stretcha) de resterande dagarna fram till EM. Inte många dagar kvar nu!!!! :) 

Besök :)

Efter en hel dags svettande slutade jag i stort sett som en pöl i dojon efter ett boxpass. Blöt fredag kan man säga ;) 



Under lördagen hade vi öppet hus på skolan. Mamma och Rebecca var på besök :) Tyckte gruppen som hållt i arrangemanget fixat det riktigt bra då det var många olika enheter på plats, samt fullt med roliga aktiviteter. Vår klass körde ett "misshandelscase"! 




Efter skolbesöket tog vi en tur till hagaparken där det blev en lång promenad. Avslutade kvällen med grillning och kortspel :) 




Startade söndagen med en kvartalsutbildning i BodyCombat på nordic wellness Östermalm. Därefter överraskade vi mamma med brunch på Clarion, promenerade, solade och premiärbadade i havet. Supermysigt!! Tack för besöket <3 

Sommarvärme 😍

Sommarvärmen är här och ingen är mer glad än jag! :) allt känns så himla mycket lättare och jag har mycket mer energi! 


Onsdagen bjöd på ett gympass där jag köttade bröst och rygg till 1000! Igår körde vi ett ganska tufft sparringpass. Mycket mittsjobb där fokus låg på att sätta en hård teknik. Verkligen någonting jag bör jobba mer med eftersom jag lätt vill göra allt hårt, vilket resulterar att ingenting blir 100%. Förutom möjligtvis de första teknikerna..? Det är ju mer eller mindre fysiskt omöjligt att göra allt hårt och det är mer taktiskt att i en match kunna avväga när man behöver lägga i en extra växel och göra en hård serie. För att kunna åstadkomma den där hårda serien är det en bra ide att inte vara helt slut innan, vilket ofta kan vara ett problem ;p 

Mot skolan för en fysisk och förhoppningsvis rolig fredag som består av självskydd x 2, radio och vapen! 
Puss 




Big family !

Gårdagens sparring kändes relativt bra. Jobbade en hel del kombionationer på mitts och styrd sparring med fokus på blockering samt tajming och avståndsbedömning. 
Idag körde jag ett gympass på jobbet innan vattenträningen. Intensivt och svettigt! Märks direkt när temperaturen ute stiger några grader. 

Vill passa på att säga stort grattis till Konomi som fyller 4 år idag!! 🎁🎉🎈miss you! 

Fick ett roligt besked om att familjen utökats ytterligare! Så söt!! 😍



Prestationsångest ..

Startade helgen med att skriva klart hemtentan. Skönt att ha den färdig! 

 Lördag förmiddag spenderade jag i solstolen med podcasts, så värt!! :) 


Sedan bar det av till Sollentuna sim och sporthall där vi körde inspirationspass (för min del vattenträning) och instruktörsgala. Kvällen bjöd på god mat, roliga uppdrag och dans! :) 


Startade söndagen på bästa sätt, nämligen träning!! Stefan hade planerat ett helt pass för mig med kombinationsträning, mitts och intervaller. Kändes superlyxigt att ha en personlig tränare i 1 1/2 timme. Stort tack för all hjälp! :) 


Spenderat resten av dagen hos Sanne i Vaxholm :) promenerat, ätit italiensk glass, lagat mat, pratat minnen och bara haft det mysigt. 

Kom i helgen fram till att jag nog inte alls har någon brist på motivation för träning. Däremot tror jag att jag på sista tiden känt prestationsångest. Det är ingen annan som ställer onödigt höga krav på mig utan det är jag själv som gör det. Detta gör att jag känner mig stressad, pressad och inte tycker saker och ting är lika kul som jag brukar. Försöker i detta nu bearbeta tanken på att huvudsyftet med EM är att ha kul och göra mitt bästa. Försöker också tänka på att vi bara har en tenta kvar innan sommarlovet och att jag bara ska se till att bli godkänd på den. 
Kontentan är helt enkelt: "kom igen Cissi, chilla lite " ;) 


Gatustafett

Kan säga att jag hade sådär lagom med mjölksyra i benen efter de där 800 metrarna igår ;p tävlingsmänniskan i mig kommer fram och det sprutar adrenalin!! Tycker vår klass gjorde ett fantastisk jobb trots en väldigt oturlig start då vår första löpare blev knuffad i all hets och tappade stafettpinnen. Efter de första 800 m låg vi sist (24 plats) och hade en lucka på sisodär 40 m till närmsta löpare. Vi såg dock till att jaga under hela loppet och slutade på 5:e plats!! :) klart vi skulle vunnit, men med tanke på omständigheterna gjorde vi det riktigt bra! 





Sparringpasset kändes okej. Var väldigt seg när vi skulle jobba "kravallsköld" men försökte iallafall fokusera och tända till. Jag och Johanna jobbade även lite extra mittsövningar efter passet med fokus på höft i mawashi, kombinationer + förflyttning samt teknik i förflyttning. Puss ! 



Träningsmotivation ?


Tror det kommer bli en rolig dag i skolan! Startar med motiverande samtal då vi ska utföra samtal med varandra i klassen där vi utgår från börs-metoden. Alla ska ha med sig ett ämne/problematik som man vill diskutera och jag har inte riktigt bestämt mig än men funderar på att prata om träningsmotivation. Vad tror ni?? 
Efter det har vi gatustafett och jag är tydligen utsedd till att vara en del av laget genom att flåsa runt 800m! Puuh ;p sedan väntar brännboll och korvgrillning med ett dagsavslut av sparring i dojon! 
Skaffa er en bra dag!! Puss 

Förhör

Känner mig lite lagom seg och hängig.. Tror det är en kombination av gråmulet väder, skoltrött och överlag lite sliten. Ska se till att hålla lågan uppe och tuta & köra de sista veckorna fram till EM och skolslut! 
Är i skrivande stund påväg för att möta Lotta och därefter vara med på ett barnförhör som tillhör vårt examensarbete. Ska bli väldigt intressant! 

Semester skulle inte sitta fel! 



Reload

Tillbaka i Stockholm och ska strax iväg till rättsmedicin. Jättehärligt att få en dag hemma med Fredric och bara bli ompysslad. Tror jag behövde det.. Låång söndagsfrukost, promenad, grillning, massage, film och "utflykt till Linköping" för att se rebeccas dansuppvisning :) jättemysigt! 






RM 2014

Vissa dagar blir inte som man tänkt sig och idag var en sådan dag. I min första match mötte jag Sarah edsberger. Jag var mer nervös än vanligt och redan början av matchen kändes jobbig eftersom benen kändes väldigt tunga. Eftersom jag var så spänd gick mycket energi åt till det, jag blev snabbt trött och tajming och kombinationer fungerade inte som jag önskat. Blev en förlängning och med lite driv och tempoökning på slutet lyckades jag vinna andra ronden på domslut. Tuff match av Sarah som senare fick pris för bästa fighter!

Nästa match var mot Sanne Larsson från Uppsala. Sanne har tidigare tävlat i tungvikten men nu valt att gå ner och köra mellanvikten. Här var taktiken att försöka dansa runt och hålla avstånd så mycket som möjligt. När hon väl kommit in nära skulle jag ta några smällar för att hitta en lucka, kontra och sedan förflytta mig runt. Taktiken fungerade sådär. Jag höll mig hyfsat till planen men när Sanne pressade på framåt och tryckte på med långa slag hade jag svårt att få till tillräckligt långa förflyttningar + svårt att svara i slutskedet. Jag fick en förlängning men råkade tidigt i matchen släppa in en jodan mawashigeri som satt ordentligt. Lite omskakad försökte jag ta nya tag men hann knappt göra något innan jag gick på precis samma kombination en gång till och Sanne vann därmed matchen på poäng.

Match om 3:e pris gick jag mot Emelie Ekh från Uppsala. Taktiken här var att jobba kombinationer och starka lowkicks för att emellan "vila" genom att vara rörlig och hela tiden vara noga med att fightas på mitt avstånd. I den här matchen börjar jag hitta tillbaka till min vanliga sparring och känner mig mer avslappnad. Jag märker effekt av lowkicksen på ena benet och försöker därför jobba vidare med dom samt slag i magen som också sitter. Vinner matchen på domslut efter första ronden. 

Jag är besviken över min insats idag eftersom jag inte lyckades prestera på den nivå jag vet att jag kan. Mycket hade med nerver och anspänningsnivån att göra och jag måste bli bättre på att kontrollera det samt tagga till i matchen när det behövs. Jag tänker låta mig själv deppa ett litet tag till, vila och umgås med familjen imorgon, granska mina matcher noggrant och se till att lära mig något av den här dagen. 

Stort grattis till er andra som gjorde bra matcher och framförallt till Stockholm som alla tog medalj!! :) 
Puss och god natt ! 






Frukost för en champ

Sitter på tåget påväg mot Uppsala och ska snart möta upp Johanna. Har tyvärr sovit lite oroligt och som vanligt vid tävling vaknat före tuppen. Har redan "känt lite på pulsen" genom en springtur med 2 väskor till bussen som jag sedan väntade på i 10 min ;) yeey! 

Känner just nu en blandning av nervositet, trötthet och laddning. Skum kombination :p har iallafall bra odds på så sätt att kroppen är hel och jag är frisk! Även väldigt kul att jag har en hejarklack från Mjölby som är påväg upp (trots att freddan är sjuk..) 

Ska man satsa på att bli champ måste man ha frukost för en champ ;) 
Puss på er ! 



Laddar

Vilodag och laddar med te framför tv:n inför morgondagens RM. Ska bli kul att få fightas och förhoppningsvis blir det en bra nivåkontroll inför EM om 3 veckor. 

Hoppas vi ses i Uppsala imorgon!! 
Let's do this! 👊 



Godkänt skytteprov!

Blev godkänd på det praktiska vapenprovet idag!!! Jättenöjd och glad att jag satte alla skott på första försöket då det inte gått så bra på de sista träningarna. Behöver nog ha lite adrenalin i kroppen för att prestera ;)

Körde 9 min springintervaller på löpbandet och lite kombinationer på säck efter det. Kändes bra! Kroppen är lite stel så jag tog mig tid till att stretcha ganska länge efter passet. 2 dagar kvar till RM!! Hoppas vi ses i Uppsala :) 


Trött, tröttare, tröttast!

Känner mig som en zombie som knappt får upp ögonen. Kul när man redan på morgonen längtar efter att få lägga sig i sängen och sova.. Det här med att behöva gå upp 5.40 är inte riktigt min grej! Dessutom ska jag börja dagen på skjutbanan, därefter 3 seminarium varav ett examinerande, träna, åka till stan och köpa/fixa några grejer. Glömde jag säga att det är kallt och regnar?? Nejnej jag är inte bitter och har inte vaknat på fel sida ;p 

Saknar <3 



Svett i ögonen ;)



Övat på vägspärr och användning av spikmatta i skolan idag ;p det här med operativ ledning och att få en hel grupp att fungera och sammarbeta är tusan svårare än vad man tror! 
Varit på jobbet och kört ett pass tillsammans med ett gäng härliga vattenträningskunder :) passade dessutom på att pallra mig in till gymmet trots att jag var riktigt trött.. 9 min springintervaller, dips, frivändningar, push-press och mage! Svettades garanterat mest av alla där inne, troligtvis pga kombinationen av tempo, tunga lyft och tropisk värme från simhallen då inte ventilationen fungerade ;) extra härligt när svetten rinner ner i ögonen så det svider sådär mysigt ! 
Puss 

6 dagar kvar till RM

Kvällens sparringpass bestod av kombinationer på småmittsar, förflyttning och avståndsövningar på stora mittsar samt sparring. Kändes helt okej förutom att benen och höftböjarna kändes lite sega när jag skulle sparka.. Hade dessutom äran att ha ett helt gäng duktiga fighters med på dagens träning, här ser ni några av dom :) 

6 dagar kvar till RM!! Ni kan se registrerade fighters här www.kyokushin.se och sedan klicka er vidare till RM anmälning. 
Puss ! 

Weekend

Helgen startade med boxpass i fredags kväll. Kände mig pigg och stark :) efter det var vi ett gäng tjejer från dojon som gick ut och åt, supertrevligt!
Igår var det 25-års kalas för Cissi Johansson hela dagen lång! Startade med lunch på grönan, följt av 5-kamp, karuseller, 3-rätters middag, kareoke och spel. Tack för en riktigt rolig dag :) 





Idag har det varit plugg och fix hela dagen. Drog ut och körde "vanliga" rundan med intervaller. Fortfarande lite träningsvärk i ryggen som gör att det går lite trögt med sprinterna, annars var det helt okej. 



Fredagsmorgon

Börjar inte skolan förrän vid lunch så jag passade på att köra en springrunda med intervaller såhär på morgonen följt av en stor frulle ute på altan :) myyys!!

Veckan har flutit på snabbt med skola och träning. Var i dojon med Stefan och Oktay igår och jobbade kombinationer på små pads. Inte så tungt pass utan istället fokus på intensitet och snabbhet.  

Hoppas ni alla hade en trevlig Valborg. Själv spenderade jag den med mat och bowling tillsammans med klassen :) skräll att vårt lag lyckades vinna bowlingtävlingen!! ;) 

Skaffa er en bra fredag! Puss 

RSS 2.0