Dubbelpass

Dubbelpass dagen till ära. Inte ofta man hinner med det nu för tiden, men ibland så :) startade med det här passet på gymmet:
Svettigt och tungt då jag för första gången sänkte repsen till mellan 8-10. Det är dock precis så jag vill att det ska vara på gymmet, flåsigt, tungt och pump i musklerna! ;) 

Spenderade fredagskvällen med boxpass i dojon. Kom igång riktigt bra trots att jag kände mig lite seg innan passet. Bra med mycket ronder på mits också. Kom fram till att jag bör lägga in mer 3 min ronder under de sista veckorna fram till French Open. 
Puss 


Chill

Hade insparksfest tillsammans med vår fadderbarnsklass i onsdags. Startade kvällen hos Jocke, drog vidare på middag och avslutade på garbos med klackarna i taket! Riktigt rolig kväll :)

Igår övervägde jag träning men kom fram till att de negativa effekterna troligtvis överskred de positiva. Istället blev det en chilldag med hemmaspa (låg i badet minst 1 h), plugg, mys och matlagning. 

Högrevsgryta med champinjoner och äpple, mums! 


Vasaloppet/öppet spår

Denna veckas träning har känts bra. Springintervaller, sparring och gym. Kände mig stark under måndagens sparringpass och hade bra ork. Det är så stor skillnad på att ha en "nära döden upplevelse" vid de långa mitsintervallerna och att ha ork, uppskatta övningen och till och med tycka att det är kul :) otroligt skönt att ibland kunna få ett sådant kvitto. 
Gissar på att en del av överskottsenergin berodde på att jag sympatiätit med vasaloppsåkarna hela helgen men den enda skillnaden att jag inte körde något lopp ;p det är så lätt att bara dras med! Haha

Dax att riva av ett gympass innan skolan början? Javisst!! :) 

Glad och trött kille efter 9 mil i skidspåret! 




Uppdatering från spåret

Fredric har precis gått igenom sista kontrollen och beräknas vara i mål 19.30!! Dax att lägga in spurten nu ;) 

Jag har roat min i kläppenfjället under dagen genom att åka utför :) trevliga backar, dock jäkligt blåsigt så det räckte med ett par timmar. Har sedan kört bilen till Mora (10 mil) med växling mellan vasaradion och sporten från hockeyfinalen ;p gått på mässan i Mora och hänger nu på ett café i väntan på att freddan ska köra genom mållinjen!! 
Go go! 






Kläppen

Firade Fredric igår kväll genom att gå ut och käka fondue. Kan varmt rekommendera restaurangen vi var på (fondueboden), mysigt ställe, trevlig personal och riktigt god mat i massor!! 





Efter många timmars bilfärd är vi nu framme i kläppen. Sover i en stuga här under natten eftersom Fredric ska åka Vasaloppet imorgon! Ska försöka rapportera lite härifrån men vill ni ha mer koll kan ni ladda hem "Vasaloppet appen". Fredric har startnr 789 om ni vill följa honom i spåret!! Vi håller tummarna för morgondagen ! 
Natti 

Grattis freddan <3


Stort grattis på födelsedagen världens bästa Fredric! Hade velat fira denna dag tillsammans med dig, men ser fram emot att träffa dig i helgen <3

Träningen de senaste dagarn har varit lite upp och ner. Gympasset idag kändes dock riktigt bra. Teamade BosyCombat tillsammans med christin igår för första gången. Riktigt kul och motiverande trots att jag har en hel del att jobba på (host, host, koreografi).

Kolla in anmälda fighters till mazovia Max 80 och intervjun med Jimmie Colin! :) http://www.max80.pl/index.php/fighters-2014

Vårkänslor :)


Galet fint väder!! Man blir så himla glad och pigg när solen kommer fram :) gjorde min premiärtur på cykeln för i år. Härligt! :)

Gårdagens sparringpass kändes bra. Jag var riktigt träningssugen och det gör väldigt mycket om man har bra motivation redan innan passet. Körde en övning jag tycker är kul då man är en grupp (ca 4-6 pers), en person börjar i mitten och går sedan en match mot alla de andra i gruppen. Här kan man variera längd, antal motståndare mm för att få just den träning man vill ha. Det som är kul med den här övningen är att man får möta nya fräscha motståndare hela tiden och anpassa sin fightstil beroende på vem man möter. Jag försökte hålla fokus på basics, slag och lowkicks, då jag ofta glömmer vikten av dessa.
I Mjölby kallar vi den här övningen för "circle of death", det gör man inte här i Stockholm ;p 

Bildbomb

Här kommer min helg i bilder :) 

Första intervallpasset ute på länge. 3 km löpning med stolpintervaller. Jobbigare än man tror ;) 



Patric och Rebecca på besök <3 igår körde vi middag och Ron Pope konsert på grönan med ett gäng härliga människor ! 

Finaste blombudet från freddan <3 




Söndagen har spenderats med shopping och brunch i stan! Åt självklart för mycket så jag har fortfarande ont i magen.. Att man aldrig lär sig ;p
Tack för en supermysig helg! Puss 

Alla <3 dag

Fredag och alla hjärtans dag! Firande med att köra ett långt träningspass tillsammans med några grabbar från klassen :) mits, lite sparring och skrotlyft i gymmet! Riktigt kul, trots att jag för tillfället känner mig ganska svag när jag jämför med vikter jag tagit tidigare.. Är dock påväg att ändra på det. Kör tre olika förutbestämda pass som pt Eric har gjort och dessa består främst av tunga basövningar. Snart är jag förhoppningsvis minst lika stark som tidigare! ;) 

Vill önska er en riktigt trevlig kväll och säga till alla nära och kära att ni betyder massor för mig <3 vet att jag är väldigt dålig på att säga/visa uppskattning för att ni alltid finns där, men det betyder verkligen enormt mycket! 
Massa pussar, kramar & kärlek 




Referat från Dutch

Referat från Dutch ligger nu på kyokushins hemsida, http://kyokushin.se 

En bild säger mer än 1000 ord (mentalt marathon) ;p 
Vill passa på och säga grattis till alla som presterade bra under förra helgen, framförallt till Johanna och Simon som båda tog guld i Skottland :) go Sverige!!


Isvak



Gårdagens lektion i skolan var isvak!! Väldigt kul och jäkligt kallt 😁 på kvällen var jag i dojon och sparrades. Var rädd för att kroppen skulle vara trött efter helgen, men icke! Träningen gick riktigt bra och jag kände mig starkare än på länge!! Kanske beror på att jag får i mig lite mer energi samt att kroppen anpassat sig till träningesmängden. Fokus under sparringen var placering av slagen, framförallt lever. Blir så himla stor skillnad när man är målmedveten med var man vill träffa!! 
Vad är ditt fokus? 

Godkänd på kursen :)

Har varit en väldigt intensiv och rolig helg. Mycket nya intryck, mycket träning, mycket koreografi och mycket adrenalinkickar. Det är otroligt mycket mer jobb bakom en duktig instruktör än vad man tror. 
Jag är väldigt nöjd med lesmills utbildning och riktigt glad för att jag blev godkänd!! Bodycombat, here we go ! 




Utbildning

Riktigt besviken på gårdagens tenta. De punkter vi lagt mycket tid på kom bara i kortfrågor medan ämnen vi endast haft en föreläsning om kom som stora case.. Blir så trött :/ hoppas jag har tur med rättningen!

Körde ett boxpass igår kväll. Skönt att få tömma huvudet och pumpa ur kroppen :) nu är jag påväg till sats där combat utbildningen kommer äga rum. Blir en heldag både idag och imorgon. Spännande!! :) 



Torsdagens känslor

Bra saker denna torsdag: gött pass på gymmet :) 

Mindre bra saker: Ångestkänslor pga trafiktenta imorgon. Känns sådär .. 

Glad över: att Fredric har fixat denna mysfaktor i huset! 




Dutch Open

Här kommer lite tankar och reflektioner kring Dutch Open:

Arrangemang: det sämsta jag varit med om. Det var tyvärr kaos under hela tävlingsdagen och allting var väldigt dåligt organiserat. Då arrangörerna blandade kata, juniorer, kadetter och seniorer utan att ha något schema för detta hade man ingen aning om när man skulle upp och fightas. Att vi var i hallen 9.30 och jag gick min första match vid 18 säger ganska mycket om dagen .. 

Insats: jag fick gå min första match mot Joke de Borger från Belgien. Vi har mötts en gång tidigare då jag vann. Planen under matchen var att jobba kombinationer för att sedan förflytta mig. Jag ville prova olika tekniker för att hitta en svag punkt som jag kunde fortsätta jobba vidare på. 
Matchen utvecklades inte som jag tänkt mig och belgiskan hade övertag i första ronden då hon var den mest drivande. I andra ronden fick jag helt släppa min plan och istället gå in och "grisfighta" som Germund så fint uttryckte det ;) fick in knän, shita tsuki och armbågar som jag märkte att hon blev störd av. Detta tillsammans med en drivande ökning i slutsekunderna gjorde att jag vann på domslut efter första förlängningen. 

I min andra match hette motståndaren Melissa Papan och kom från Holland. Vi hade ingen information om henne sedan tidigare så planen var liknande den förra. Jag fick snabbt övertag i matchen då jag lyckades tajma in en bra maigeri i magen. Efter en förflyttning fick jag in en yxa som chockade Melissa varpå jag följde upp med slag i magen. Vann på ippon efter ca 20 sek med hjälp av shita tsuki! Skönt att få känna sig stark och jag är framförallt nöjd med att jag var snabb med att följa upp. Detta räckte till en 1:a plats!! 

Trots att tävlingen var under all kritik tycker jag att vi hade en rolig resa. Framförallt kul att vi var ett så stort team från Sverige. Jätteskönt att få en vinst och en riktigt bra start på tävlingssäsongen 2014! :)
Osu ! 





Vinst!! :)



Helt slut efter den här dagen! Känns iallafall underbart skönt att få vinna, älskar verkligen den känslan! Sverige gjorde riktigt bra ifrån sig :)

Kommer med en bättre rapport imorgon! Puss på er och tack till alla som hejjar och hållt tummarna :) 

Framme i Holland

Dagen har flutit på riktigt bra. Direktflyg till Amsterdam, hyrbil och ca 1 1/2 timma senare var vi framme på hotellet. Invägningen gick bra, 58,9 puuh.. Åkte in till stan och käkade en rejäl middag. Handlat käk inför morgondagen, tagit en dusch och ligger nu i sängen och ska snart sova :)

Har ingen aning om hur många eller vilka fighters som går i min klass. Arrangörerna kör registrering och lottning imorgon förmiddag. Troligtvis kommer jag inte gå match förrän på eftermiddagen. Återkommer om det kommer bli någon live stream, oklart i nuläget..? 
Puss på er!! 




Uppladdning

Uppladdning inför tävling är extremt individuellt och jag har provat ett gäng olika sätt för att hitta någonting som fungerar för just mig. Det jag kommit fram till är att om jag vilar för mycket går kroppen in i något slags "vilomode", då jag känner mig seg och flåsig så fort jag kommer upp i puls. Tränar jag för mycket/tungt känns kroppen trött och det är risk för träningsverk under tävlingsdagen. Det är en otroligt fin balansgång att hitta rätt dos träning. Jag vill ha ett jobbigt konditionspass i början på veckan, t.ex. säck, mits, intervaller eller liknande. Detta för att bevisa för mig själv att jag är stark och orkar. Resten av veckan vill jag ha lättare pass, t.ex. kombinationsträning, skuggfighting och mycket stretch. Eventuellt ett till pass med mycket flås beroende på hur kroppen känns. Vila 1 eller 2 dagar före tävling för att ha energi och vara sugen på matchdagen. 

Inför den här tävlingen har uppladdningen känts helt okej. Känner mig lite trött vilket troligtvis är ett tecken på ett pass för mycket och mindre mat än vanligt. Längtar redan till en stor middag efter invägningen ikväll!! ;) 
Puss ! 



RSS 2.0